Društvo

OPAKA BOLEST MEĐU NAJUGROŽENIJIMA Korona virusom zaraženo sedam korisnika Gerontološkog centra

Virusom korona zaraženo je sedam korisnika Gerontološkog centra "Novi Sad" i troje zaposlenih, potvrdila je direktor ove ustanove Slavica Škrbić.

OPAKA BOLEST MEĐU NAJUGROŽENIJIMA Korona virusom zaraženo sedam korisnika Gerontološkog centra
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Svi zaraženi virusom korona su u stabilnom stanju, a samo je jedan korisnik smješten u Klinički centar Vojvodine, dok ostali imaju lakše simptome i izolovani su u našem objektu na Limanu”, rekla je Škrbićeva na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Ona je navela da su testirani svi korisnici i zaposleni u domu na Limanu, objektu u Futogu, kao i u prihvatilištu u Futogu.

Škrbićeva kaže da se u okviru objekta na Limanu sprovode posebne mjere izolacije, te da je određeno osoblje koje brine samo o zaraženim.

– Zaraženima je ograničeno kretanje, ne smeju da napuštaju sobe i za sada ne vidim mogućnost širenja. Formirano je i posebno odeljenje u koje su smješteni svi korisnici koji su bili u kontaktu sa zaraženima – objasnila je Škrbićeva.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić rekao je da je od korona virusa preminula jedna korisnica Gerontološkog centra u Subotici.

On kaže da je u vojvođanskim ustanovama za stare od početka epidemije preminulo četvoro korisnika.

Na teritoriji Vojvodine potvrđena su 82 slučaja zaraze virusom korona u ustanovama socijalne zaštite.