Društvo

OPASNA BOLEST MEĐU NAJUGROŽENIJIMA U ustanovama socijalne zaštite 46 korisnika zaraženo koronom

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smještaj odraslih i starih u Srbiji, danas je potvrđeno prisustvo virusa Kovid 19 kod 46 korisnika i 14 zaposlenih.

OPASNA BOLEST MEĐU NAJUGROŽENIJIMA U ustanovama socijalne zaštite 46 korisnika zaraženo koronom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ukupan broj do sada izliječenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1,026, a broj zaposlenih koji su izliječeni iznosi 412, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo virusa Kovid-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici i Novom Sadu RJ Liman i RJ Novo naselje, zatim u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ”Srce u jabuci” u Pančevu, Ustanovi za djecu i mlade ”Sremčica” u Beogradu i domovima za smještaj odraslih i starijih ”Kladomox plus” u Kelebiji i ”Terza Eta” u Priboju, piše Srbija Danas.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smješteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.