Politika

"OPASNO NAPUŠTANJE DIPLOMATSKE PRAKSE" Dodik žestoko odgovorio na optužbe britanskog ambasadora

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je blog britanskog ambasadora u BiH Metju Filda i sadržaj na njemu opasno napuštanje diplomatske prakse i odsustvo poštovanja spoljnog suvereniteta BiH.

"OPASNO NAPUŠTANJE DIPLOMATSKE PRAKSE" Dodik žestoko odgovorio na optužbe britanskog ambasadora
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na pitanje Srne da prokomentariše Fildov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem je iznio niz optužbi na račun srpskog člana Predsjedništva i Republike Srpske, Dodik je rekao da ambasador Fild samo potvrđuje njegovu tezu da je BiH posljednja kolonija Evrope u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi.

Pročitajte još

– BiH je 26 godina njihov eksperiment i niko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspio. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopšte da se oglašavaju o unutrašnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani – istakao je Dodik.

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svijetu ako zemlja može da stane samo zbog korupcije.

– Ili je korupcija samo ovdje, gdje njihov predstavnik prima platu 25.000 evra mjesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik – naglasio je Dodik.

On je rekao da se slaže sa britanskim ambasadorom da u BiH mora doći kraj djelovanju bez posljedica i predložio da se može krenuti na primjer od ovog bloga i odgovornosti ambasadora Filda za povredu suvereniteta BiH. 

Prihvati notifikacije