Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OPERISAN PRETUČENI DJEČAK IZ SRBIJE Zahvat u Francuskoj trajao duplo više od predviđenog

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Četrnaestogodišnji dječak iz Srbije G.Ð, koji je pretučen prilikom privođenja u predgrađu Pariza operisan je u čuvenoj bolnici Necker u Parizu, koja je specijalizovana za djecu, prenosi portal “Svi Srbi u Parizu”.

Kako je rečeno iz porodice dječaka, ljekari su procjenjivali da će operacija trajati sat i po, ali je trajala puna tri sata zbog složenosti intervencije. Povrede oka su bile veće nego što se mislilo, pa je tim ljekara morao da dopre do oka preko obraza dječaka, umjesto preko usne duplje.

Operacija je izvedena uspješno i dječak je poslije operacije mogao da vidi na povrijeđeno oko.

Portal navodi da su naredna 24h ipak presudna za dječaka i da će mu ljekari na svaka dva sata kontrolisati vid. Ako ne bude nikakvih promena, oko će mu biti spaseno, uprkos metalnoj pločici i dva ožiljka koji će mu ostati.

Portal podsjeća da je u noći između 25. i 26. maja Brigada za borbu protiv kriminala u mjestu Bondi uhapsila G.Ð. starog 14 godina i privela ga u policijsku stanicu. Porodica ga je pronašla u bolnici sa povredama glave i lica, a dječaku su bila izbijena tri zuba.

Ovaj događaj privukao je veliku pažnju javnosti i zbog trenutnih događaja u SAD, gdje traju portesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom privođenja, pa francuski novinari prave paralelu između ova dva slučaja, dodaje pariski portal.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO