Sport

OPET BEZ KVORUMA Zadro najavio zakazivanje Skupštine

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine opet nije održana zbog nedostatka kvoruma.

OPET BEZ KVORUMA Zadro najavio zakazivanje Skupštine
FOTO DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Slobodan Zadro je opet zakazao novo zasjedanje za sedam dana na istom mjestu, isto vrijeme i istim dnevnim redom.

-U Statutu nema tačan broj koliko se puta to može uraditi. Naš je stav da ćemo nakon te sednice pokušati zakazati sjednicu na kojoj će se jedina tačka odnositi na pripremu Skupštine Rukometnog saveza BiH- rekao je Zadro.

Jedini prisutni član iz Republike Srpske Vojislav Rađa negirao je tvrdnje da Rukometni savez Republike SRpske drži u blokadi ovo tijelo  i ističe da se mora donijeti jasan dnevni red, te poštovati pravila.

-To nije tačno. Nije problem da li će ispasti neki klub iz lige, zbog čega svake nedjelje treba da gubimo nekoliko sati, već treba da razgovaramo o bitnijim stvarima. Ono što su problemi RS BiH je nepostojanje žiro računa, jer trenutno poslujemo preko računa RSRS. Pored toga ne možemo da izaberemo generalnog sekretara RSBiH. Uopšte ne vidimo dobru volju da riješimo probleme koje savez čine savezom. Uporno ignorisanje zahtjeva iz Republike Srpske je dovelo do ovoga. Došao sam da vam ove stvari kažem u lice, jer mi želimo da radimo po pravilniku i odlukama. Po nama komesar je zadužen za takmičenje u prvom postupku i on ima našu podršku rekao je Rađa, koji je dodao da je RS RS i uputio zahtjev za održavanje Skupštine u ranijem pismu.

Komesar muške Premijer lige Srđan Jović 1. juna donio je Odluku o završetku sezone 2019./2020 , koju članovi iz Federacije BIH ne priznaju. Ono što je jasno da je 12 klubova zajednički tražilo kraj lige I da nema proširenja, što bi savez morao da uvaži.