Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OPKOLJEN KRVOLOČNIM PUMAMA Dječak (5) proveo 24 sata SAM U PUSTINJI (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: bild.de/Twitter/Screenshot

Petogodišnji dječak, koji je za vikend nestao u pustinji kod El Salada (provincija Sah Huan, Argentina), nađen je živ i zdrav, nakon što je organizovana potraga, u kojoj je, pored policije, učestvovalo hiljadu dobrovoljaca.

Porodica je s prijateljima bila na izletu, a kad su seli da jedu, Benhamin Sančez odvojio se od grupe, da bi se igrao kamenčićima. Majka ga je pozvala, a on se okrenuo i pobjegao, vjerovatno da bi se igrao žmirke, prenosi Blic.

Muy agradecidos todos!!!!! GENTE CON UN CORAZON ENOOOOOORRRRRMMEEEE!!!!!! Gracias y mil gracias. Benja esta bien y les manda muchos besitos ❤ (mas picaro que nunca)Quizas falto nombrar gente pero los tenemos en cuenta simepre: familia, grupos de rescates, fuerzas, geras, defensa civil, gente orando, dando cafe, acompañando y tan solo particulares con el objetivo de ayudar !!!! Aportaron para llegar al objetivo, que benjamín este con nosotros.Muchisimas gracias a cada uno de los que nos acompañaron.Estamos completos, felices y el terrible con nosotros ❤

Gepostet von Victoria Zurita am Montag, 18. März 2019

Majka je krenula za njim, popela se na brežuljak i još jednom ga ugledala u daljini. Poslije toga ga je izgubila iz vida.

– Čula sam ga kako plače, ali nisam mogla da ga vidim – izjavila je Andrea za list “Clarin”.

Bilo je to u nedjelju poslije podne, a kad je počelo da se smrkava, porodica je bivala sve zabrinutija. Strahovali se da će dječaka tokom noći napasti pume, koje žive u toj oblasti, ili da će dopasti šaka kriminalcima.

Policija i 1.000 dobrovoljaca tražili su Benhamina u radijusu od osam kilometara, a zatim od dva kilometra. Učestvovale su i konjičke jedinice, kao i helikopter.

– Nismo vjerovali da je otišao dalje – rekao je jedan dobrovoljac. Koliko daleko može da ode dijete od pet godina?

Tim reli-motociklista, predvođenih vozačem iz Dakara Alberom Ontiverosom (41) krenuo je u potragu kroz kamenitu pustinju. Oni su ga i našli u ponedjeljak poslije podne ispod jednog drveta – otprilike 24 sata poslije nestanka, čak 21 kilometar od mjesta gdje ga je majka posljednji put vidjela.

Dječak se uplašio glasnog zvuka motora i helikoptera, ali kada su mu objasnili da ga vode kod mame, pristao je da uđe u letjelicu, koja ga je transportovala u bolnicu.

– Čvrsto nas je zagrlio – izjavila je njegova sestra Viktorija Zurita.

– Bilo mi je hladno, loše sam spavao, naslonjen na kamen – ispirčao je dječak, koji je na sebi imao samo majicu i lagane pantalone. Temperature u tom regionu kreću se u rasponu od 30 stepeni Celzijusa tokom dana, do nula stepeni noću.

– Mama je krenula za mnom i počeo sam da trčim. Prvo sam je čuo, ali onda sam se izgubio – ispričao je dječak za “Clarin”.

– Naslonio sam se na kamen, počeo da je dozivam, ali nije me čula. Onda sam počeo da hodam prema svjetlosti, koja je bila veoma daleko – dodao je on i objasnio da je jeo travu i pio vodu iz potoka.

(Bild.de/Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO