Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Opozicija u NSRS: Izvještaj Anketnog odbora o slučaju stradanja Davida Dragičevića nije osporen nijednim argumentom

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića rekao je sinoć u parlamentu nije izrečen nijedan argument kojim bi bio osporen izvještaj tog odbora.

Borenović je rekao novinarima u holu Narodne skupštine da je zabrinut što je sprega vlasti, tužilaštva i policije, kako je naveo, toliko jaka da ih ne interesuje borba za istinu i pravdu.

– Glasanje o izvještaju pokazaće da li vlast ide u obračun sa građanima i šalje poruku da samo pojedinci i mala grupa mogu imati sve. Nastavićemo borbu i uvjeren sam da će ta sloboda i pobjeda Srpske vrlo brzo doći – rekao je Borenović i osudio večerašnji verbalni sukob ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača sa poslanikom Adamom Šukalom.

Šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica rekao je da se od formiranja Anketnog odbora moglo pretpostaviti šta će se desiti i u kojem smjeru idu vladajuće partije, samim tim što, kako je naveo, nisu imale namjeru da učestvuju u radu tog odbora.

On je ocijenio da je Anketni odbor uradio dobar posao, te da zaključci, nažalost, odslikavaju istinito stanje u slučaju tragične smrti Davida Dragičevića.

Govedarica je rekao da, nažalost, nije promijenio svoje ranije izrečeno uvjerenje da je David ubijen.

– Očigledno je da imamo pritiske na pravosuđe i iskreno vjerujem da Okružno tužilaštvo u Banjaluci može da im se odupre – rekao je Govedarica i dodao da je neko htio da ubrza raspravu o pomenutom izvještaju.

On je rekao da informacija, odnosno ako je Okružno tužilaštvo 29. juna naredilo sporovođenje istrage protiv NN lica, povodom ubistva Davida Dragičevića, produbljuje sumnju da se tamo nešto dešava i da je u pitanju veliki politički pritisak.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO