Svijet

POČELA DA SE OPRAŠTA OD KĆERKICA Žalila se na bol u stomaku, ljekari su otkrili STRAŠNU ISTINU

Tara Mejson (33) iz Velike Britanije počela je da se oprašta od svoje djece nakon što su joj ljekari saopštili da ima rak pluća, crijeva i jetre, kao i da joj je preostalo još samo mjesec dana života.

POČELA DA SE OPRAŠTA OD KĆERKICA Žalila se na bol u stomaku, ljekari su otkrili STRAŠNU ISTINU
Foto: V.K./RAS Srbija

Mejsonova je ispričala za medije da se prije godinu dana ljekarima požalila na bol u stomaku, a nakon brojnih pregleda postavljena joj je dijagnoza zloćudnog kancera, koji se proširio po drugim organima.

Doktori su bez ustezanja rekli da ne mogu da je spasu.

Tara je trenutno smjještena na odjeljenje za negu bolesnika u terminalnoj fazi bolesti i koristi posljednje dane kako bi se zauvijek oprostila od svojih kćerkica, 13-godišnje Tie i 10-godišnje Kejsi.

Njena sestri Keli se oglasila u medijima i rekla je da joj se stanje sada toliko pogoršalo da “više ne može da prepozna svoju sestru kada je pogleda”.

Kada je prvi put započela terapiju, mislila je da će se rak povući, da će biti dobro i tada je počela da provodi više vremena sa djecom. Nikada je nismo vidjeli kako plače, samo je nastavila da se bori. Bila je više zabrinuta za djecu. Svi su joj govorili da je veoma jaka – ispričala je njena sestra.

Tara se suočila sa nevjerovatno izazovnom godinom nakon što su joj ljekari dijagnostikovali kancer, zbog čega je bila prinuđena da ide na hemoterapiju. U međuvremenu ovoj samohranoj mami je rečeno da se rak proširio na njene jajnike, pa je išla na operaciju u kojoj su joj hirurzi uklonili cistu širine 20 centimetara.

– Sve vrijeme je bila tako živahna i djeca nisu mogla da uoče da ima probleme sa zdravlje. Međutim, njena najstarija kćerka sada zna da joj je mama ozbiljno bolesna, svesna je svega što se dešava i zbog toga redovno ide kod psihologa. Ne znamo koliko joj je još ostalo života, ali mislimo da neće dugo izdržati – kazala je Keli.

Njena porodica skuplja novčana sredstva putem sajta za donacije Go Fund Me, kako bi Tarina djeca mogla da imaju “lijep život” i da bi imale čemu da se raduju u budućnosti, piše Telegraf.