Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OPREZ, MAGLA NA PUTU Vozači, smanjite gas, opasnost vreba na OVIM DIONICAMA

Društvo
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

U jutarnjim satima vozači se upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

– Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Lašve, Vrbasa, Bosne, Spreče i Save. Skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu – saopćeno je iz BIHAMK.

Na auto-putu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 4.30. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO