Društvo

OPREZ U VOŽNJI Klizavi kolovozi zbog niske temperature i jakog mraza

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na klizave kolovoze na većini puteva zbog niske temperature vazduha i jakog mraza.

OPREZ U VOŽNJI Klizavi kolovozi zbog niske temperature i jakog mraza
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poledica je izražena preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, a u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle.

Povećana je opasnost od odrona, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Banjaluka-Stari Majdan i u tunelima Čiljegovići na putu Lapšišnica-Ljubogošta i Ugar na dionici Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH, a otežan je saobraćaj zbog odrona na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Pročitajte još

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), kao i na putu Bistrica-Podgrab odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice i Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH. Jednom trakom zbog klizišta prolazi se regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta voziti opreznije i poštovati uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja. Isti režim u odvijanju saobraćaja je i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.

Prihvati notifikacije