Društvo

OPREZNO NA PUTEVIMA Jutarnja magla smanjuje vidljivost u dolinama Lašve i Drine

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Lašvu i Drinu, ali se saobraćaj i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH (FBiH) odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

OPREZNO NA PUTEVIMA Jutarnja magla smanjuje vidljivost u dolinama Lašve i Drine
FOTO: SRPSKAINFO

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

U toku su radovi na magistralnom putu od Modriče prema granici sa FBiH zbog čega je izmijenjen i režim odvijanja saobraćaja.

Radovi su aktuelni i na auto-putu od Banjaluke prema Gradiški, zatim na magistralnim putnim pravcima na području Banjaluke, Kotor Varoša, Prijedora, Vlasenice, Broda, Prnjavora, dionicama Klašnice-Gornja Vijaka i Gornja Vijaka-Derventa, Drinjača-Milići-Vlasenica, od Modriče prema Doboju, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na regionalnim putevima Karakaj-Drinjača, Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ, granica sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, a zbog klizišta se usporeno saobraća na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH će danas od 8.00 do 18.00 časova na magistralnom putu u Kiseljaku zbog asfaltiranja vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, a vozila mase veće od sedam i po tona sa izuzetkom autobusa usmjeravaju se na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putevima Vitez-Travnik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići) i Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu auto-puta, saobraćaj se obustavlja u noćnim časovima, od pola časa poslije ponoći do 5.00 časova ujutro.

Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila iznad sedam i po tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od pola sata.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na graničnom prelazu Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u periodu od 7.00 do 19.00 časova.