Društvo

SAHRANA DAVIDA DRAGIČEVIĆA Otac na majici nosi dred sinovljeve kose: "Tata sve zna!" (FOTO)

Veliki broj građana došao je danas da isprati na vječni počinak Davida Dragičevića (25), mladića čije je beživotno tijelo pronađeno u Vrbasu prije 15 dana i čija porodica i dalje traži istinu o njegovom stradanju.

SAHRANA DAVIDA DRAGIČEVIĆA Otac na majici nosi dred sinovljeve kose: "Tata sve zna!" (FOTO)
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Davidovi prijatelji i svi građani, koje je dirnula ova iznenadna smrt mladića, dostojanstveno su stajali u redu sa cvijećem, ali i transparentima na kojima stoji pitanje “Pravda?” i “Istina?”

Sahrani u Banjaluci prisustvuje i predsjednik  Srpske Milorad Dodik. U jednom momentu se čak i Dodikovim rukama našao transparent, ali ga je on brzo savio i sklonio.

Sahrana je počela tačno u 14 sati, kako je bilo i planirano. U povorci su prvo Davidovi prijatalji i rodbina, nakon čega im se u sredini kolone priključio i predsjednik Dodik.

Pročitajte još

Nekoliko stotina ljudi u tišini je došlo do groba i zatim su svi podigli transparente u vazduh: “Zašto ćutite, Pravda za Davida!”

Davide, bio si osoba koja je vjerovala u bolje sutra, sa kojom se moglo pričati o raznim temama. Hvala ti što si obogatio naš život. Bio se svjestan gdje živiš, ali si vjerovao da ćeš nešto promijeniti. Uvijek sam s tobom pričao o ženama; da sad vidiš sve ove žene što plaču za tobom bilo bi ti drago – poručio je Davidov drug u govoru.

Otac Davor Dragičević je održao govor u suzama. Na majici, pretpostavljamo, nosi dred sa Davidove kose.

– Dragi sine, dušo, bili smo jedno. Jednog dana ja sam trebao biti dolje, a ti gore, da me čuvaš. Tvoj tata sve zna! Ubice moga Davida, gledajte i dalje tim krvavim očima, ja vas znam, ali vi mene ne. Laka ti crna zemlja, Davide. Bićemo zajedno jednog dana – poručio je Davidov otac.

Nakon toga tijelo mladića spušteno je u zemlju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije