Hronika

OPTUŽBE ZA SILOVANJE Tužilaštvo još provjerava navode Štajnfeldove i Lečića

Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega poznati glumac Branislav Lečić i dalje je u predistražnoj fazi, bez krivične prijave.

OPTUŽBE ZA SILOVANJE Tužilaštvo još provjerava navode Štajnfeldove i Lečića
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Još uvijek su u toku provjere navoda Danijele Štanjfeld i Branislava Lečića – rekla je Tanjugu danas portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

Pročitajte još

Oni su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provjere tvrdnji koje su tada iznijeli.

To znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je “prošao poligraf”, iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.

FOTO: DEJAN ŽIVANČEVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN ŽIVANČEVIĆ / RAS SRBIJA

Nakon toga uslijedilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok krajem prošle sedmice “Nedeljnik” nije objavio ispovijest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznijela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vrijeme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Ova ispovijest Isakovićke, koja se u međuvremenu odselila u Australiju i radi kao psihijatar, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svjedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeldove.