Svijet

OPTUŽENA DRUGARICA UČESTVOVALA U SAMOUBISTVU Dječak se ubio pred majkom, ostavio oproštajno pismo prije skoka sa škole

Slučaj dječaka Romana D. (15), koji je izvršio samoubistvo prošle jeseni zbog maltretiranja skočivši sa krova škola u Slovačkoj, dobio je epilog.

dječak, samoubistvo, Slovačka
FOTO: FACEBOOK/IVETA MICHALIKOVA/SCREENSHOT

Policija je optužila Romanovu drugaricu iz razreda za krivično djelo učestvovanje u samoubistvu. Prošlo je pola godina otkako se Roman ubio skočivši sa krova osnovne škole u Parhovani u Slovačkoj, pred očima svoje majke koja je uzalud pokušavala 50 minuta da ga odvrati od samoubistva.

Nakon stravične tragedije otkriveno je da je dječak dugo trpio vršnjačko nasilje. Policijski istražitelj je, na osnovu uputstava Okružnog tužilaštva u Košicama, prijavio tinejdžerku za krivično djelo učestvovanje u samoubistvu. Optuženoj prijeti kazna do tri godine zatvora ako bude proglašena krivom.

Pročitajte još

Sve je navodno počelo zbog proslave jednog od Romanovih drugova iz razreda na koju on nije pozvan i zbog čega se osjećao duboko poniženim. Pritisak drugova iz razreda navodno nije prestao ni po povratku u školske klupe.

Roman je navodno u oproštajnom pismu napisao da su ga drugovi “psihički slomili i da su bili veliki dio onoga što ga je uništilo kao cjelinu”.

Kobnog dana, tokom odmora, Roman se ušunjao na krov škole, odakle je skočio. Internetom je kružio zastrašujući snimak na kome Romanovi drugovi iz odjeljenja viču iz učionice i ohrabruju ga da skoči.

Po njemu se vidi da je Roman oklijevao prije skoka. Na licu mjesta je bila i dječakova majka, koja je molila sina da ne skače. Nažalost, mladić je na kraju skočio i nakon toga preminuo u bolnici od zadobijenih povreda, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu