Hronika

Optužena inspektorka Jelena Florjan PONOVO BOLESNA: Tužilac najavio detaljnu provjeru medicinskih nalaza

Suđenje policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan optuženima za primanje 30.000 maraka mita danas je odgođeno u banjalučkom Okružnom sudu, jer se nije pojavila optužena.

Optužena inspektorka Jelena Florjan PONOVO BOLESNA: Tužilac najavio detaljnu provjeru medicinskih nalaza
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Jelena Florijan

Njen advokat Miljkan Pucar dostavio je fotokopiju nalaza da je Florjan obljela od virusa COVID 19, pa je sudija Branimir Jukić izjavio da se nastavak suđenja odgađa za 9. mart ove godine.

Ovo je već drugi put da se od početka suđenja postupak odgađa zbog bolesti optužene Florjan, pa je republički javni tužilac Goran Glamočanin najavio da će detaljno provjeriti medicinske nalaze optužene.

Pročitajte još

Prema navodima optužnice, policijski službenici Nenad Grujić i Jelena Florjan terete se da su u februaru prošle godine, od tadašnjeg direktora JU “Srednjoškolski dom” Banjaluka Branislava Vidića zahtjevali novčani iznos u visini od 30.000 KM, ali su na kraju uzeli “samo” 20.000 maraka mita.

Naime, od traženog iznosa , Grujić je 18. februara primio 20.000 maraka, a sve kako bi se protiv Vidića obustavila krivična istraga.

Novac je kako su “objasnili” optuženi inspektori bio namijenjen za načelnike odjeljenja u Policijskoj upravi Banjaluka i tužioca, ali istraga nije uspjela utvrditi ove navode optuženih.

Ostatak novčanog iznosa u visini od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora navedene ustanove.

Optuženi inspektori radili su u “Timu 1” na borbi protiv privrednog kriminala u Policijskoj upravi Banjaluka, a uhapšeni su u akciji kodnog naziva “Sirano” nakon što je direktor Srednjoškolskog doma predao optuženom Grujiću 20.000 maraka označenih novčanica.

Nakon jednomjesečnog pritvora optuženi inspektori pušteni su da se brane sa slobode, iako je Republičko tužilaštvo isticalo u više navrata da im je neophodno produžiti pritvor zbog uticaja na svjedoke, ali i proširenja istraga na saučesnike u redovima policije.

Prihvati notifikacije