Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Podignuta OPTUŽNICA protiv policajaca koji su IZGUBILI DONJI VEŠ Davida Dragičevića

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Protiv dvojice policijaca za koje se sumnja da su izgubili donji veš ubijenog Davida Dragičevića, Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu, potvrđeno je za Srpskaifno.

U tužilaštvu su precizirali da su oni službenici Policijske uprave Banjaluka, a terete se za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

-Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda Banjaluka – pojasnili su u Tužilaštvu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, sedmicama traži da se pokrene postupak protiv odgovornih za gubljenje donjeg veša njegovog sina i traži da oni budu kažnjeni.

On ističe da upravo donji veš može biti jedan od ključnih dokaza u istrazi oko ubistva Davida, te da veš nije slučajno izgubljen.

Glavni banjalučki tužilac Želim Lepir rekao je da su tražili da se materijal sa obdukcije dostavi na vještačanje i da je tada konstatovano da nema donjeg veša.

– Dali smo nalog policiji da provjeri i da unutrašnja kontrola MUP-a pokrene postupak. Suštinski taj dokaz u čitavom događaju ne znači ništa – rekao je ranije Lepir.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO