Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OPTUŽNICE JOŠ NEMA Kćerka političara zbog duga UBILA KOMŠINICU, pa je zapalila u kontejneru

Hronika
Autor:

Foto: Blic

O optužnici protiv Jelene Špagović (26), kćerke političara Saše Dujovića, koja se tereti za teško ubistvo Majde Garović (80) prošlog juna, odlučuje beogradski Viši sud nakon što su njihove kolege iz Sremske Mitrovice utvrdili da je zločin počinjen u prestonici, van njihove mesne nadležnosti.

Kako je za Blic rečeno u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, oni nisu ispitivali optužnicu koje je Više javno tužilaštvo u tom gradu u januaru podnijelo protiv Jelene Špagović.

– Krivično djelo nije počinje na teritoriji Sremske Mitrovice, pa nadležnost nije naša – rekli su u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Kako je u istrazi utvrđeno da je starica ubijena u Zemunu, koji pripada prestonici, predmet je upućen beogradskom pravosuđu. Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva potvrdila je da “tužilštvo prihvatilo zastupanje optužnice”, a da je sve ostalo u nadležnosti suda.

– Optužnica je još na preispitivanju – rekla je Tatjana Tešić, portparol Višeg suda u Beogradu.

Rukovođenje istrage je, da podsjetimo, u startu preuzelo sremskomitrovačko više tužilaštvo jer su u Krčedinu, čija teritorija je u njihovoj nadležnosti, nađeni dijelovi tijela ubijene starice uz Zemuna Majde Garović.

Monstruozno ubistvo otkriveno prije skoro godinu dana, 20. juna prošle godine, kada je u kontejneru ugljenisan trup starice u vikend-naselju u Krčedinu pored Dunava. Našao ih je prolaznik i DNK analiza potvrdila da su to dijelovi tijela Majde Garović, čiji nestanak je 16. juna prijavio suprug Ljubisav.

Policija je ubrzo rasvijetlila ubistvo i uhapsila osumnjičenu Jelenu Špagović, Majdinu komšinicu. Jelena Špagović je uhapšena 6. jula, a sa njom je priveden i njen mlađi brat Momčilo Dujović (21), osumnjičen da joj je pomagao u Majdinom ubistvu. I njemu je kao i njoj određen pritvor ali je ubrzo ustanovljeno da on nije znao za zločin.

U istrazi je utvrđeno je da su osumnjičena i žrtva bile komšinice, kao i da su se družile, te da je Jelena od Majde pozajmila 2.500 evra, koji se spominju kao mogući motiv zločina. Sumnja se da je Špagovićeva namamila komšinicu uz obećanje da će joj vratiti pare, ubila je, a zatim da bi prikrila zločin, njeno tijelo kolima odvezla do Krčedina i zapalila.

Ostavka

Odmah poslije hapšenja kćerke i sina, Saša Dujović poslanik i drugi čovjeka “Srpske desnice”, podnio je ostavku na sve funkcije. Dujović je u to vrijeme bio samostalni savjetnik u Ministrastvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Taj čin je obrazložio moralnim razlozima i dodao da “njegovo djece neće imati nikakvu protekciju”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO