Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Orban: Prijem Srbije – ključ za evrointegracije cijelog regiona

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas u Pragu da je Srbija ključ za otvaranje procesa evrointegracija svih zemalja zapadnog Balkana.

– To je najveća zemlja – imaju veliku vojsku, ekonomiju i populaciju. Ako uspijemo da nađemo rješenje za integraciju Srbije, proces integracije cijelog regiona biće ubrzan jer je Srbija ključ za otvaranje ovih vrata – rekao je Orban, koji učestvuje na sastanku premijera Višegradske grupe i premijera zapadnog Balkana.

Orban je na pitanje da li je za Srbiju dobro što je za evropskog komesara za proširenje predložen Laslo Trošanji, rekao da bi mu, da je Srbin, bilo drago iz više razloga, između ostalog jer Mađarska ima iskustva sa evrointegracijama.

On je, takođe, istakao i da se mnogo ljudi u Mađarskoj sjeća da je životni standard u Srbiji nekada bio bolji, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

– Znamo šta je Srbija bila i šta može da postane. Ako postoji pozitivna vizija Srbije, to je mađarska vizija. Mađari su nekada željeli da žive u zemlji gdje je kvalitet života bio kao u bivšoj Jugoslaviji –  rekao je Orban.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO