Sport

“ORLOVI” DOČEKANI APLAUZOM Smrknuta lica sve rekla! Bogdanović: Pisaće se svašta, ali mi znamo šta imamo

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u domovinu poslije skoro mjesec dana provedenih u Kini na Mundobasketu odakle se vratila neobavljena posla jer peto mjesto na SP, poslije poraza u četvrtfinalu, niko nije očekivao.

“ORLOVI” DOČEKANI APLAUZOM Smrknuta lica sve rekla! Bogdanović: Pisaće se svašta, ali mi znamo šta imamo
Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

“Orlove” su na aerodromu dočekali porodica, prijatelji i malobrojni navijači, a smrknuti izrazi lica naših košarkaša govorili su više od reči. Još u Kini je najavljeno da Đorđević neće ostati na klupi Srbije, a za danas u 13 sati je zakazana konferencija za medije predsedjnika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, piše Blic.

Vidno umorni “orlovi” nisu bili raspoloženi za razgovor sa medijima. Prvi je poslije pasoške kontrole užurbano izašao Aleksandar Đorđević… Dobio je aplauz, ali ga on nije omeo u namjeri da što prije krene kući. Poslije njega, redom su se pojavljivali članovi stručnog štaba, čelnici KSS, pa igrači, jedan po jedan, sa nekoliko minuta razmaka…

Ipak, Vladimir Lučić i Bogdan Bogdanović obratili su se javnosti, a najbolji strijelac Mundobasketa i član idealne petorke je rekao:

Nikad nije bila reprezentacija samo od jednog igrača, lijepo je što je makar neko dobio nagradu, zahvalio bih se samo ljudima što su došli da nas dočekaju i to bih izdvojio – rekao je Bogdanović, a o pričama o sukobima unutar svlačionice, naročito nakon poraza od Španije i Argentine, dodao:

– Tu smo mi, držimo se, imamo sjajnu atmosferu, nije se kvarila i dovodila u pitanje, to nas je držalo i držaće nas zauvijek… Pisaće se svašta i mi znamo šta imamo i to je to – rekao je Bogdanović.

Kao i uvijek, od odgovornosti nije pobjegao ni Vladimir Lučić.

– Nismo zadovoljni rezultatom, nismo ostvarili ono što smo zacrtali prije nego što smo se okupili. Treba da se naprave analize, da se vidi gdje smo griješili individualno i timski i da u narednim godinama budemo bolji – slegao je ramenima Lučić.

Poslije kobnog poraza protiv Argentine, „plavi“ su vezali pobjede protiv SAD i Češke.

– Kad smo već ispali iz borbe za medalju plan je bio da SP bar završimo pobedom. Mnogo se pričalo o meču sa SAD. Vjerovatno su svi ljudi u Srbiji pratili utakmicu, nažalost ne u finalu, gde su nas svi videli, već u razigravanju od 5. do 8. mesta. Tako da je bilo bitno da u dobrom raspoloženju završimo prvenstvo – rekao je Lučić.

Obraćanje je završio pozitivnim odgovorom na pitanje da li očekuje da se svi igrači odazovu za kvalifikacioni turnir naredne ljeta, na kome pobjeda može da ih odvede na Olimpijske igre u Tokio.

Scroll Up