Sport

Orlovi i Leotar se bore za TROFEJ u Kupu Srpske

Košarkašice Orlova i Leotara 03 boriće se u finalu Kupa Republike Srpske (17.30) za trofej. Banjalučanke su branioci trofeja i u ovoj duel ulaze sa ulogom favorita.

Orlovi i Leotar se bore za TROFEJ u Kupu Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ipak, trener Dragana Svitlica nijednog momenta ne dozvoljava opuštanje.

– Očekujemo zanimljivu utakmicu jer je Leotar napravio veliko iznenađenje plasmanom u finale. Ekipa su sa puno karaktera i sigurno će, kao i mi ići na pobjedu. Naše je da igramo svoju igru, da damo maksimum, da pokažemo ono što smo do sada pokazali i naš cilj je jasan – želimo da odbranimo pehar pobjednika Kupa. Leotar je ekipa koja je dugo zajedno, ekipa koja je uvezana, dobro se poznaje, imaju dobrog pleja Kešeljovićevu i Milakovićevu na poziciji četiri i to su dvije igračice koje prave razliku. Imaju dobar balans između unutrašnje i vanjske igre, agresivni su svih 40 minuta tako da znamo šta nas očekuje i na koji način ćemo se suprotstaviti protivniku – rekla je trener Orlova Dragana Svitlica. 

U Leotaru ističu da žele da odigraju što bolje.

– Svako finale je specifično i naravno da smo spremni. Raduje nas forma koju smo pokazali protiv Feniksa u polufinalu Kupa Srpske i  takođe protiv Čelika u prvenstvu. Orlovi su  izuzetno jak i mnogo iskusniji tim od nas. Već su osvajali Kup, mi smo nekoliko finala izgubili . Daćemo sve od sebe i nadam se dobroj igri i prezentaciji u finalu a vidjećemo koji će nam to rezultat donijeti – istakao je trener Milorad Nadeždin.