Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSIGURANJE KUĆE KOŠTA KOLIKO I REZERVOAR GORIVA Vrijedna imovina u BiH je još neosigurana

Biznis
Autor:

Foto Shutterstock

Cijena osiguranja stana ili kuće na godišnjem nivou u prosjeku iznosi otprilike koliko i jedan rezervoar goriva, a cijena polise osiguranja života za period od godinu dana približna je vrijednost jedne šoljice kafe dnevno, poručili su danas predstavnici Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH.

Ovi podaci, ističu, pokazuju da je po pitanju ugovaranja osiguranja zapravo važnije postojanja svijesti o važnosti osiguranja od finansijskih mogućnost ljudi da se osiguraju.

Kako ističu, uprkos poplavama i drugim rizicima, imovina ogromne vrijednosti u vlasništvu građana i institucija ili kompanija u BiH i dalje je neosigurana.

Udruženje je pokrenulo i kampanju „Ne riskiraj, profitiraj!“ kojom žele da utiču na promjenu stavova građana i menadžera preduzeća u pravcu razvijanja svijesti o potrebi da se osigura imovina i život u BiH.

foto UDO FBiH

– Naša namjera je da kroz ovu kampanju skrenemo pažnju, naročito mlađoj populaciji stanovništva, na važnost razmišljanja o vlastitoj budućnosti u kontekstu zaštite od nepredviđenih događaja na čije posljedice kao pojedinci ne možemo uticati – istakla je Sabina Mujanović, predsjednica Skupštine ovog Udruženja.

Važno je, dodaju, pružiti stanovništvu bolje razumijevanje glavnih karakteristika osiguranja, kroz neutralno informisanje, te jačati finansijsku pismenost najširih slojeva stanovništva u vezi sa proizvodima osiguranja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO