Kultura

"Osjećam potrebu da svojim stihovima proživim opet svoju prošlost" Banski dvor domaćin večeri poezije Marka Miloševića

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor, 17. septembra sa početkom u 20 časova biće održano veče poezije Marka Miloševića – „Pobeda sebe“.  Markove stihove će govoriti glumci Tarik Filipović i Aleksandra Spasojević, a gost će biti i gitarista Goran Kovačić.

"Osjećam potrebu da svojim stihovima proživim opet svoju prošlost" Banski dvor domaćin večeri poezije Marka Miloševića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Osjećam potrebu da svojim stihovima proživim opet svoju prošlost, preživim sadašnjost, dočekam budućnost, ostanem kad svi trenutno živi odu. Osjećam potrebu da živim i tuđe živote, drame, sudbine. Da prijateljima dam, neprijateljima podam. A ljudi sa dušom, glumci, umetnici – HVALA – ostaćemo ili nestati, zajedno – ističe Milošević.

Marku Miloševiću pjesništvo nije prvi poziv. On je stručnjak za farmaceutski marketing, ali njegov projekat „Poezija života“ koji je pokrenuo na društvenoj mreži Instagram okupio je preko 120 glumaca, koji su čitali njegove stihove.

Snimci u kojima glumci čitaju iz zbirke „Poezija života – Kroz život dušom“ objavljena je na društvenim mrežama, a pojedina čitanja imala su i po nekoliko desetina hiljada pregleda.

Prihvati notifikacije