Hronika

"Ostalo mu devet mjeseci do penzije" Kolege vaspitača koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčice (5) u šoku

Vijest o hapšenju Nišlije V.P. (63) vaspitača u Dječjem kulturno obrazovnom centru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao petogodišnjakinju, korisnicu njihovih usluga, u ovoj ustanovi dočekana je sa iznenađenjem.

"Ostalo mu devet mjeseci do penzije" Kolege vaspitača koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčice (5) u šoku
FOTO: RAS SRBIJA

Sandra Petković, direktorka DKOC ističe da niko od osoblja nije primijetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju što bi ukazivalo na to da su djeca na bilo koji način ugrožena.

Pročitajte još

– Vjerujte, ja sam za taj događaj saznala kad i vi. Ne znam ništa više od onog što sam saznala iz medija. Taj čovjek radi kod nas 36 godina, do penzije mu je ostalo deset mjeseci. Radno mjesto mu je u našem objektu u parku Čair, posljednjih godina bio je angažovan u kreativnim radionicama. To je rad sa djecom kroz različite aktivnosti, u tom segmentu našeg rada imamo dosta saradnika, jer se mi ne bavimo čuvanjem djece već razvijanjem njihovih interesovanja. On je djeci držao likovno obrazovanje, učio ih je crtanju a osim toga radio je kao saradnik na prijemu mališana. Konkretno, njegova obaveza je bila da preuzima djecu kada ih roditelji dovode i da im ih predaje nakon završetka vremena provedenog u našoj ustanovi. Ističem da nikada nijednu zvaničnu prijavu niti žalbu na njega nismo imali. Moguće je da su roditelji na tu temu međusobno nešto pričali, ali žalbu ni od kolega niti od korisnika nijednu nismo dobili – kaže Petković.

V. P. je osumnjičen za krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji jer je navodno neprikladno dodirivao petogodišnjakinju i ljubio je zbog čega se ona požalila roditeljima, a oni su vaspitača prijavili policiji.

Ivan Marković, portparol niškog Osnovnog javnog tužilaštva saopštio je da je osumničenom određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti saslušan od strane postupajućeg zamjenika OJT.

Istražni organi uveliko rade na rasvetljavanju ovog djela, angažovani su i psihijatri i psiholozi, s obzirom na to je optužbe iznelo petogodišnje dijete, te da za sada, nema drugih dokaza koji bi teretili vaspitača.

Za krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji predviđena je novčana kazna, ali i kazna zatvora do tri godine.

V. P. živi sam u aleksinačkom selu Grejač, suprugu nema a njegova djeca su zasnovala svoje porodice.

Prihvati notifikacije