Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSTALO SAMO ZGARIŠTE Sve što su izgradili na kredit nestalo u požaru, Gordana sa bebom izašla u zadnji čas

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Porodica iz Siriga sa svojom šestomjesečnom bebom ostala je bez krova nad glavom kada je prošle srijede požar potpuno uništio njihov dom.

Gordana Nikolić i Aleksandar Malavrazić te njihov sin Filip nisu povrijeđeni, ali sve što su do sada stekli nestalo je u plamenu.

U porodičnoj kući živjeli su na spratu, dok su Gordanini roditelji imali svoj stan u prizemlju. Požar je izazvao kvar na instalacijama i vatra je buknula sa tavana.

– Taman sam iznijela dijete u dvorište i krenula u šetnju kada je dotrčao komšija koji je prvi vidio dim i povikao da nam gori kuća. Odmah smo pozvali vatrogasce, ali dok su oni došli, bilo je kasno, čitav sprat odnosno naš stan je uništen – kaže utučena majka Gordana.

Pretpostavka je da zbog stalno uključenih kućnih aparata poput veš mašine i grijalice, stare instalacije nisu izdržale. Vatra je krenula sa krova dječje sobe gdje je beba spavala samo nekoliko trenutaka prije nesreće i proširila se na ostatak sprata, piše Blic.

Gordana je od čitave ušteđevine uspjela da spasi karticu na kojoj je ostalo 5.000 dinara. Druge dragocjenosti od dima i plamena, nije uspjela da izvuče.

Foto: Privatna arhiva

Ostala je u dvorištu i gledala kako joj kuća gori. Da tragedija u materijalnom smislu bude potpuna, podigli su i kredit, želeći da kupe veća kola zbog djeteta, ali su ti novci nestali u plamenu.

Sada žive kod komšije koji im je ponudio dio svoje kuće. Donji sprat gdje žive Gordanini roditelji još je pun vlage i vode od gašenja vatre.

– Teško smo dobili dijete i sad nam se ovo desi, potpuno sam u bezizlaznoj situaciji. Ne mogu ni da pomislim šta bi bilo da nismo izašli napolje malo prije nesreće. Kredite više ne možemo da podižemo, muž mi radi na pumpi, ja sam na trudničkom, a otac mi je srčani bolesnik. Prepušteni smo dobroti drugih ljudi. Koliko ću da ostanem kod komšije ne znam, ali zahvalna sam svima koji nam pomažu – rekla je Nikolić koja inače radi u prodavnici u Sirigu.

Kompletno uništena kuhinja

Nedostaju im stvari svakodnevni život, a nadaju se da će uz pomoć donacija uspjeti renovirati svoj dom od kogu su ostali jedino zidovi. Preko društvenih mreža oglasila se i temerinska škola “Malac genijalac” koja prikuplja pomoć za ovu tročlanu porodicu. Porodica moli i sve koji mogu da im pomognu, da im se obrate, a podatke o njima je moguće pronaći na Fejsbuku profilu Goradne Nikolić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO