Sport

OSTAO U RUMUNIJI Gajić: Prvi utisci o Temišvaru su odlični

Bivši košarkaš Igokee, Borac Nektara i Bratunca Nikola Gajić i ovu sezonu će provesti u Rumuniji, u ekipi Temišvara.

OSTAO U RUMUNIJI Gajić: Prvi utisci o Temišvaru su odlični
FOTO KK TEMIŠVAR

Prošle sezone sjajni igrač je iz Bratunca prešao u Pitešti, gdje je do prekida lige zbog virusa korona imao prosjek od 11.7 poena i šest skokova. Nakon tih partija pojavio se Temišvar i Gajić je potpisao ugovor sa ovim klubom.

Ekipa je krenula sa pripremama, a Gajić nije imao problema sa privikavanjem na novu sredinu. Naime, trener ekipe je Dragan Petričević, a dočekala su ga i tri košarkaša sa ovih prostora (Komatina, Mirković i Mijajlović). Temišvar je prošle sezone izborio plasman u ligu za Šampiona Rumunije a korona je sve prekinula.

– Za sad je sve zaista super, utisci o klubu su veoma pozitivni. Temišvar je dobro organizovan, tako da nema nikakvih problema sa te strane. Grad je prelijep, granica je blizu, tako da u šali kažemo da je ovo najbolje inostranstvo za sve nas. Privikavanje na klub je proteklo bez problema. Trener Dragan Petričević je već godinama u Rumuniji, gdje je izgradio ime a tu su još Miloš Komatina, Adam Mirković i Igor Mijailović. Odlično su me primili tako da sam se brzo i lako uklopio u tim i nadam se da ćemo u novoj sezoni imati još bolje rezultate nego što je klub ostvario prošle sezone- rekao je Gajić.

Kao i u ostalim zemljama veliki problem pravi situacija sa virusom korona. 

– Malo je situacija nezgodna što se tiče korone u Rumuniji, pa ima dosta pravila koja moraju da se prate, a još nije ni odlučeno u kom sistemu će se igrati prvenstvo. No, mi smo počeli pripreme i treniramo jako dobro, bićemo spremni, da li to bio turnir i više utakmica u kratkom vremenskom roku ili neki drugi sistem- dodao je Gajić.