Sudbine

“Ostavila je za sobom DVOJE DJECE” Mještani skrhani nakon vijesti da je mlada porodilja preminula od korone

Zaječarom je vijest da je preminula porodilja M. P, stara samo 27 godina, odjeknula kao eksplozija najjače bombe, a mještani su još u nevjerici uz duboko žaljenje.

doktor kraj pacijenta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Bila je čuvena u gradu kao izuzetan frizer. Ja ne mogu da vjerujem, stvarno ne vjerujem. Užas, šta da kažem. Kao koleginica samo riječi pohvale imam za nju. Znala je svoj posao, bila je omiljena kod mušterija, uvijek vesela, nasmijana. Svoj salon u naselju Kotlujevac u Zaječaru otvorila je prije dvije-tri godine i odlično je radila. Tuga, strašno. Ostavila je za sobom sinčića od oko tri godine, ovo joj je drugo dijete kaže za Kurir jedna koleginica prerano preminule žene.

Prema nezvaničnim saznanjima, drugu trudnoću je dobro podnosila, ali je sudbina htjela da je napadne virus i oboljela je od kovida. U zaječarski Zdravstveni centar je prije desetak dana došla sa upalom pluća. Pacijentkinji je odmah pregledom ustanovljeno da ima upalu pluća, ali nije uređen rendgen iz razloga što je bila u poodmakloj trudnoći. Istog momenta je transportovana za Niš na dalje liječenje – kažu u ZC Zaječar.

Pročitajte još

Prema nezvaničnim saznanjima, ljekari zaječarskog ZC nisu vodili njenu trudnoću, a vjerovatno je to činio neko od privatnih ginekologa u ovdašnjoj klinici.

Od početka pandemije korona virusom u Zaječaru je ukupno bilo četiri trudnice koje su bile pozitivne na korona virus. Od toga dvije u proteklih godinu dana, a dvije, od kojih je jedna M. P. u proteklih desetak dana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije