Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OSTAVILI SU IH U LOKVI KRVI” Dvojica brutalno pretučeni, bore se za život

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Dvojica muškaraca, D. K. (35) i D. V. (40) pretučeni su u noći 28. avgusta nadomak podgoričke Sahat kule i ostavljeni u lokvi krvi, a policija još nije uhapsila napadače koji su ih teško povredili, ali tvrde da imaju “konkretne informacije o mogućem počiniocu”.

Brat D. K. je ispričao da su dan kasnije saznali da je tridesetpetogodišnjak u Kliničkom centru u Podgorici i da se ljekari bore za njegov život.

– Rekli su nam da je pronađen u lokvi krvi sa teškim povredama glave. U Kliničkom centru su nam rekli da se bore za njegov život i da će, ako nekim čudom preživi, ostati invalid. Ne znam ko ga je pretukao, niti šta bi mogao biti razlog da neko to uradi. Pretpostavljam da su njega i njegovog prijatelja pretukli i ostavili tako, misleći da su ih ubili – kaže on.

Ispričao je da je saznao da mu je brat te večeri bio pripit i da pretpostavlja da je sa društvom pjevao ili bio bučniji dok je prolazio kroz Staru varoš, ali da ne shvata zašto bi to nekog toliko iznerviralo da pokuša da ga ubije.

– On nije kriminalac. Radi za dnevnicu, živi skromno, ako ne i gore od toga. Nije bio blistav kao mlađi, ali nije uključen u bilo kakav kriminal da bi ovo moglo da mu se dogodi. Nije mi jasno ko ga je i zbog čega krvnički pretukao i ostavio slomljene glave da iskrvari. Valjda su ga tukli nekim metalnim šipkama, takve informacije imamo – rekao je on.

Dodao je da očekuju od policije da što prije rasvjetli pokušaj ubistva njegovog brata, javljaju Vijesti.

Iz Uprave policije su rekli da preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju rasvetljavanja tog događaja.

– Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je, 28. avgusta 2019. godine oko 1.20 časova, obaveštena od strane građana da se u Ulici Petra Prlje nalaze dvije osobe sa povredama od nasilja. Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta. Osobe su transportovane u Urgentni blok KCCG na ukazivanje medicinske pomoći. O događaju je obavješten nadležni državni tužilac, a na licu mjesta je izvršen uviđaj. D. V. (40) i D. K. (35) su zadobili teške tjelesne povrede. Državni tužilac je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo teška tjelesna povreda – objasnili su iz Uprave policije.

Istakli su da su po nalogu nadležnog tužioca preduzeli “niz konkretnih aktivnosti u cilju istraživanja motiva napada i identifikovanja osobe koje je oštećenima nanjela teške tjelesne povrede”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO