Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSTAVLJALA DJECU BEZ NADZORA? Na medicinsku sestru sa spornog snimka već POSTOJALE PRIMJEDBE

Društvo
Autor:

Foto: screenshot Facebook

Primjedbe na rad medicinske sestre Đurđija A. (23) koja je suspendovana i protiv koje je podnijeta krivična prijava nakon snimka na kome se vidi kako neadekvatno postupa sa djetetom i fotografiše ga, su postojale, ali kako kaže direktor ove ustanove “u pitanju su bile “manje primjedbe, tehničke stvari koje su se korigovale u hodu”.

– Na primjer, dijete ni u jednom trenutku ne smije da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom – rekao je za Novosti Zoran Milačić, direktor ove ustanove.

Medicinska sestra sa snimka u ovoj ustanovi bila je na praksi, a inače je apsolvent Više medicinske škole.

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj, ali i dodao da je djevojka bila zaposlena preko konkursa.

Protiv medicinske sestre po nalogu nadležnog tužilaštva, u petak je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i mučenje. Krivična prijava je podneta nakon saslušanja u policiji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO