Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OŠTRA PORUKA Dodik: BiH mora da prihvati Srpsku sa svim njenim pravima ili je NEĆE NI BITI

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da se u BiH mora prihvatiti Republika Srpska, sa svim njenim ustavnim pravima, ili neće biti ni BiH.

– Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako – istakao je Dodik na konferenciji za novinare u sjedištvu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dodik je upozorio da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

On je napomenuo da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsjetivši da je formirana samo “karikatura koja se zove Predstavnički dom, kao i Dom naroda”, koji takođe ne funkcionišu u punom kapacitetu.

Dodik je dodao da BiH nema usvojen budžet, da funkcioniše privremeno finansiranje, kao i da su početkom sljedeće sedmice potrebne nove odluke o tome, a pitanje je da li će one moći da budu donesene.

Zbog toga bi, ističe Dodik, moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima…

– Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti – poručio je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO