Politika

OŠTRO U SKUPŠTINI Rasprava Vukanovića i Čubrilovića, sve počelo uz pozdrav "Merhaba, asker"

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas oštrom raspravom između poslanika Nebojše Vukanovića, koji djeluje u Klubu SDS, i predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića.

OŠTRO U SKUPŠTINI Rasprava Vukanovića i Čubrilovića, sve počelo uz pozdrav "Merhaba, asker"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Burna rasprava je počela nakon što je Vukanović, u nastavku rasprave o Prijedlogu zakona o podsticajima u privredi RS po hitnom postupku, rekao da je danas u Nevesinju za 80 domaćinstava, među kojima i majci djeteta s posebnim potrebama, isključena struja, na šta je Čubrilović regirao da to nije tema ove tačke.

Nakon što je poslanicima SNSD i ovaj put na početku rasprave uputio pozdrav “Merhaba, asker!”, Vukanović je reagovao riječima da plaća ima veze i s ovim zakonom, ali ga je Čubrilović prekinuo.

Uslijedile su oštre optužbe i teške riječi, o tome ko je nevaspitan, ko se ne ponaša se u skadu s skupštinskim poslovnikom, ko ima 10 stanova i nema osjećaj za “obične ljude”…

Na momente je rasprava bila gotovo pred mjeru isključenja sa sjednice, ali je Vukanoviću “samo” oduzeta riječ.

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić pozvao je da se postigne dogovor o ponašanju poslanika kako se ne bi dolazilo u ovakve situacije, koja se na kraju smirila.