Zabava

OSTVARILE SE U "MONTEVIDEU", A ŽIVOT IH VODIO NA RAZLIČITE STRANE Danina je sve šokirala razvodom, a Nina SKROZ SUPROTNO

Glumac Miloš Biković prvu veliku ulogu, koja mu je kasnije otvorila mnoga vrata, imao je prije deset godina u filmu "Montevideo, Bog te video".

OSTVARILE SE U "MONTEVIDEU", A ŽIVOT IH VODIO NA RAZLIČITE STRANE Danina je sve šokirala razvodom, a Nina SKROZ SUPROTNO
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Za srce popularnog Aleksandra Tirnanića Tirketa, kog je tumačio Biković, borile su se Rosa, koju je igrala glumica Danina Jeftić, i Valerija, koju je tumačila Nina Janković.

Životi ovih dama su se za deset godina i te kako promijenili, prenosi Blic.

U momentu kada je dobila ovu značajnu ulogu na filmskom platnu, Danina je imala 23 godine. Harizmatična glumica je tri godine poslije “Montevidea” sklopila brak sa producentom Aleksandrom Kukanjcem u Crkvi Svetog Marka, nakon čega su dobili sina Maksima i devet mjeseci kasnije preselili se u Australiju, gdje su nastavili život.

Dvije godine nakon toga imali su građansko vjenčanje u Sidneju, ali godinu dana nakon ceremonije Danina je napustila Australiju i sa sinom Maksimom se vratila u Beograd.

Svi su se pitali šta je bio povod da se dvanaest mjeseci posle građanskog vjenčanja Danina i Aleksandar razvedu, a glumica se duži period nije pojavljivala u javnosti.

– Nije me bilo na televiziji, ali nudili su mi uloge. Međutim, nijedna me nije dovoljno zainteresovala. Kao da nisu bile pisane za mene, nisu mi bile zanimljive, jake – rekla je ona jednom prilikom, a stvari su se nakon toga, očigledno, promijenile, pa smo prije nekoliko meseci imali prilike da je vidimo u seriji “Igra sudbine”.

Nini Janković uloga u filmu “Montevideo, Bog te video” donijela je značajno priznanje. Iako se u svojoj prvoj velikoj filmskoj ulozi sa 22 godine obnažila, to joj nije bio problem, jer je to smatrala umjetničkim izražavanjem i za ulogu u ovom filmu dobila je nagradu “MTV Movie Award” za najbolju glumicu.

Dok je bila na drugoj godini Fakulteta dramskih umjetnosti uplovila je u ljubavnu vezu sa Matejom Dičićem, inače bratom od ujaka njene prijateljice, glumice Tamare Dragičević. Ekonomista je 2012. godine zaprosio Ninu, a 31. maja. 2014. godine vjenčali su se u Crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu. Mladini kumovi su bili glumci Miodrag Radonjić i Ivan Mihailović.

Nina je na vjenčanju nosila vjenčanicu kreatora Olega Kasinija, a zatim se presvukla u haljinu boje kajsije, kreaciju čuvene kreatorke Vere Vang.

Slavlje je održano u jednom prestoničkom hotelu, a četiri godine kasnije glumica i njen suprug dobili su sina Vukašina, dok sada čekaju drugo dijete.

Nina je glumila u ostvarenjima kao što su “Cvat lipe na balkanu”, “Budva na pjenu od mora”, “Bićemo prvaci sveta”, “Ubice mog oca”, “Vojna akademja”, i mnogim drugim projektima.