Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSUĐEN NA 20 MJESECI ZATVORA Bivši direktor osnovne škole ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI nakon prijetnji da će se UBITI

Hronika
Autor:

Foto: Avaz.ba/RAS Srbija

Bivši direktor Osnovne škole “Isak Samokovlija” Kenan Vučijak, koji je zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja osuđen na 20 mjeseci zatvora, juče je završio na psihijatriji nakon prijetnji da će izvršiti samoubistvo.

Vučijak se trebao danas javiti u zatvor na izdržavanje kazne, a prava drama u stanu u sarajevskom naselju Breka odvijala se juče rano. Vučijak je panično pozvao policiji te nakon što je dramatično saopštio „da znate da ću se ubiti“, na lice mjesta u ulicu Ismeta Mujezinovića odmah je upućena patrola policije.

– Ubiću se, ubiću se – uzvikivao je Vučijak dok su ga policajci u stanu pokušavali smiriti.

Na koncu je pozvana i Hitnu pomoć te je Vučijak prevezen na psihijatriju.

Advokat Senad Bilić kazao nam je da je Vučijak u teškim fizičkom i psihičkom stanju još od prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda Opštinskog suda.

Bivši direktor je trebao danas otići u zatvor na izdržavanje kazne, a Bilić je u ponedjeljak zatražio od predsjednice Opštinskog suda Sarajevu odgodu izvršenja presude.

– Čuli smo se juče (ponedjeljak, op. a.). On ima uputnicu za bolnicu. Trebao je sutra ići na izdržavanje kazne. Zatražio sam odgodu od Suda i odnio ljekarski nalaz. Nemam informaciju šta je odlučeno – pojasnio je jučer Bilić.

Koristio bolovanje

On je potvrdio da je predsjednica Opštinskog suda u Sarajevu već jednom Vučijaku odgodila odlazak u zatvor zbog zdravstvenih problema.

– Vučijak ima ozbiljnih zdravstvenih problema i sve vrijeme je bio na bolovanju – kazao je Bilić.

U februaru 2017. godine prilikom izricanja prvostepene presude Vučijak je kolabirao te su ga tada iz zgrade suda izveli ljekari Hitne pomoći.

Prisvojio novac od ekskurzija

Kantonalni sud u Sarajevu je u januaru ove godine potvrdio prvostepenu presudu Opštinskog suda kojom je Kenan Vučijak zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja osuđen na 20 mjeseci zatvora. Potvrđena mu je i zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od pet godina.

Vučijak je proglašen krivim što je 2014. godine iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenja te pribavio sebi nešto više od 10.000 KM koristi, a na štetu agencije „Fox Travel“, s kojom je škola imala ugovore o realizaciji škole u prirodi i ekskurzije.

Od prikupljenog novca za ekskurzije zadržao je za sebe iznose od 6.300 KM i 4.355 KM, piše Avaz.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO