Svijet

OSUĐEN NA 40 GODINA ROBIJE Mladić (23) htio da kupi djevojčicu, potom UBIJE, OBLJUBI I POJEDE

Aleksandar Nejtan Bater (23) iz Teksasa, koji je prije dvije godine uhapšen jer je preko "dark veba" htio da kupi djevojčicu koju bi prvo ubio, zatim silovao i pojeo, osuđen je na 40 godina zatvora.

OSUĐEN NA 40 GODINA ROBIJE Mladić (23) htio da kupi djevojčicu, potom UBIJE, OBLJUBI I POJEDE
FOTO: SHELBY COUNTY SHERIFF'S OFFICE/PRIVATNA ARHIVA

Na suđenju održanom u četvrtak Batler proglašen je krivim, piše Njuzvik. Njemu je, tokom izricanja presude, rečeno da će biti pod nadzorom do kraja života.

Bater je u oktobru 2018. godine objavio na “dark vebu” da želi da isproba nekrofiliju i hanibalizam”, kao i da vidi “kakav je osjećaj oduzeti život”.

– Ako biste bili voljni da mi dozvolite da vas ubijem, a nalazite se u Sjedinjenim Američkim Državama (po mogućstvu na jugu) i volite da putujete automobilom, kontaktirajte me – napisao je on, stoji u sudskim dokumentima.

Američko Ministarstvo pravde saopštilo je da se tajni agent predstavljao kao otac 13-godišnje djevojčice i odgovorio na Baterov oglas, pišu američki mediji. U porukama koje mu je slao, Bater je iznio svoje monstrouzne planove šta želi da učini sa tijelom djeteta. On je agentu davao instrukcije šta da radi poslije ubistva, govoreći mu da će morati da baci telefon, kao i da ponese čistu odjeću jer će onu u kojoj bude došao, morati da uništi.

Bater je uhapšen prilikom izlaska iz kuće i kretanja ka hotelu gdje je dogovoren susret sa agentom i njegovom kćerkom. Prilikom pretresa kod njega je pronađen nož, prenosi Blic.

Tajni agent Mark Doson rekao je da u svojoj karijeri dugoj 23 godine nije vidio više “izopačenu i strašniju zločinačku namjeru”.