Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSUĐEN ZBOG VIŠE UBISTAVA I SILOVANJA Ko je Igor Srbin, monstruozni ubica čiji su krvavi tragovi ŠOKIRALI ITALIJANE

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Mnogobrojna ubistva širom Evrope, pravljenje selfija nakon krvavih pirova, “proždiranje” religijskih knjiga i osamnaest lažnih identiteta, glavne su karakteristike djelovanja monstuoznog ubice, Srbina Norberta Fehera (38) koji je juče osuđen doživotnom kaznom za jedno od svojih monstruoznih djela.

Igor Vaclavić, “Igor Srbin”,”Igor Rus” ili Norbert Feher, svejedno kojim od svojih lažnih imena se predstavljao ovaj državljanin Srbije, širom Evrope poznat je po svojim monstruoznim zločinima, budući da je živote nedužnih uzimao bez imalo kajanja, pravdajući svoje postupke rečenicama poput “Bog mi je naredio da ga ubijem”.

Feher je tokom svog višegodišnjeg djelovanja na prostoru, prije svega, Italije i Španije oduzeo pet života. Priznao je da je ubio dva policajca civilne garde, Viktora Kabajera i Viktora Romera, kao i farmera Hosea Luisa Iranze u Španiji, dok je u Italiji osuđen za ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija, piše Blic.

Javnost je ostala u čudu kada je ovaj ubica 30. januara sudijama u Bolonji putem video linka rekao kako je svoje posljednje žrtve ubio “jer su oni za njega bili policajci i morao je da ih ukloni”.

Španija mu došla glave

Iako su ga mnogobrojne policijske patrole više puta zastavljale i legitimisale u Španiji i Italiji, Feher je uvijek koristio jedan od svojih lažnih identiteta i tako prolazio, no ipak, zločin koji je počinio 2017. godine učinio je da dolija.

Vaclavić je te godine upao na jednu farmu i teško povredio dvoje ljudi, koji su, srećom, uspjeli da pobjegnu i da sve prijave policiji. U prvom momentu sumnjalo se da pljačkaš pripada nekoj rumunskoj bandi, ali je provjerom tragova utvrđeno da je napadač ozloglašeni Feher, za kojim je već mjesecima italijanska policija tragala zbog tri ubistva. Kada su došli do informacije gdje se krije Feher, dvojica pripadnika Civilne garde Viktor Romero Perez i Viktor Hesus Kabaljer, krenula su u potragu, a pridružio im se stočar Hose Luis Iranko, koji dobro poznaje teritoriju. Oni su opkolili kuću u kojoj se višestruki ubica krije, ali je on pucao na njih i ubio svu trojicu. Poslije ubistva pokupio je njihovo oružje, ali i odjeću i pobjegao. Međutim, ovog puta nije imao sreće, budući da se u blizini farme slupao, zbog kako se vjeruje prevelike količine alkohola u krvi.

Uhapšen je u Španiji nakon posljednjeg ubistva

Feher se trenutno nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji, gdje je optužen za još tri ubistva, koje je počinio prije nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

Feher je u jednom od svojih saslušanja naveo kako se u Španiju vratio po Bibliju, te je morao da skloni sve koji su mu se tada našli na putu.

Feher je imao više od 18 lažnih identiteta

Njegov boravak u pritvoru karakterisalo je besomučno čitanje religijskih knjiga i višesatne molitve. Kako su pisali italijanski mediji, Feher je često citirao pojedine dijelove Biblije i pokušavao sudiji da dokaže svoju religioznost insistirajući kako se na njegovim selfijima uvijek vidi brojanica oko njegove ruke, te da i te kako poštuje vjeru.

Ćutljiv bjegunac

Tokom svog višegodišnjeg bekstva Feher je komunicirao samo sa sestrom i majkom i to bez riječi. Kako su mediji pisali, on bi zvao na telefon jednu od njih dvije, ćutao nekoliko sekundi i onda spustio slušalicu, što im je bio znak da se uloguju na Fejsbuk profill ( verovatno lažan) i tako nastave komunikaciju.

Tražen i u Srbiji

Ovaj svojevremeno najtraženiji Srbin živio je u Italiji od 2006, a te godine je uhapšen i osuđen na osam godina zatvora zbog pljački i silovanja, ali mu je kazna smanjenja za 21 mjesec zbog dobrog ponašanja. Nakon puštanja iz zatvora, krenuo je sa novim, monstruoznijim zločinima. Prvo je učestvovao u pljački u kojoj je žrtvu i seksualno zlostavljao.

Italijanski novinari su svojevremeno tražili Igora i u Subotici, mislići da se tamo krije. Kako je “Blic” pisao, njegova sestra rekla je da ne zna ništa o novom identitetu svog brata, kao i da je za sve saznala preko Fejsbuka.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO