Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSUĐENI UBICA OSTAJE U HRVATSKOJ Bjegunac Mladen Džidić ne može biti izručen BiH

Hronika
Autor:

Foto: Interpol

Nadležna tijela Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH putem Interpola Zagreb da Mladen Džidić, osuđeni ubica i bjegunac iz KPZ Mostar, ne može biti izručen BiH.

– Nadležna tijela Republike Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH da je navedena osoba državljanin Republike Hrvatske i da, u skladu s Ustavom Hrvatske, on ne može biti izručen drugoj državi – rečeno je za Klix u Ministarstvu pravde BiH.

Dodali su da su o eventualnom iniciranju ustupanja izdržavanja kazne zatvora Hrvatskoj obavijestili KPZ Mostar koji je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice.

Podsjećanja radi, Džidić je uhapšen prije nekoliko dana u Zagrebu u jednom stanu gdje je bio pronašao utočište. Naime, on se nakon redovnog dopusta od 11. januara nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar.

Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. januara u 13 sati, ali odlučio je da pobjegne. Za to vrijeme mu se gubio svaki trag.

Inače, u raspisanoj potjernici je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Vupertalu u Njemačkoj te da ima državljanstvo BiH, Njemačke i Hrvatske.

Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ Zenica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO