Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

OSUMNJIČEN DA JE UBIO SUPRUGU Suđenje Zoranu Marjanoviću moglo bi da počne na jesen, a ovo su DETALJI optužnice

Hronika
Autor:

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića, u kojoj se on tereti za ubistvo supruge Jelene, čime se otvara mogućnost da suđenje za ovaj zločin počne u septembru.

Ipak, konačnu riječ daće Apelacioni sud jer Marjanovićevi advokati imaju pravo žalbe.

Riječ je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva u koju su uvršteni novi dokazi i svjedočenje Zoranove i Jelenine kćerke Jane, a kako je Blic pisao, optužnica Marjanovića tereti da je kobnog dana došao sa suprugom i kćerkom na nasip, da bi potom Jelena otišla da trči.

U dokumentu piše da je “iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu”.

– Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Trčeći, Jelena je naišla na kanal ispod nasipa u koji je upala. Baš na tom mjestu, ubica ju je ponovo sustigao i počeo da udara oštrim predmetom po glavi. Ona je klečeći rukama zaklanjala lice, a ubica je nastavio da je udara po potiljku. Devet udaraca u glavu Jelenu je u potpunosti onesposobilo, nakon čega se smrtno ranjena srušila u kanal, udahnula vodu iz njega i izdahnula – navodi se u optužnici.

Zoran Marjanović prijavo je suprugin navodni nestanak istog dana oko 20 sati nakon čega je policija započela potragu. Dan kasnije njeno tijelo je pronađeno u kanalu i započeta je duga i opsežna istraga.

Gotovo 17 mjeseci od njenig ubice nije bilo traga da bi 15.septembra prošle godine policija uhapsila njenog supruga kao jedinog i glavnog osumnjičenog.

– Nelogičan mi je stav suda imajući u vidu da je prema ranijem stanju u spisima zauzeo stav da nema dovoljno dokaza protiv Zorana, zbog čega je naloženo da se istraga dopuni. U dopuni istrage svi dokazi koji su izvedeni išli su u Zoranovu korist – kaže Nikola Dumnić, advokat Zorana Marjanovića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO