Hronika

Osumnjičenim zelenašima iz Prijedora određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičenima za zelenaštvo, Goranu Kneževiću (44), Sanji Knežević (38) i Tomislavu Mastikosi (42), sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana.

Osumnjičenim zelenašima iz Prijedora određen jednomjesečni pritvor
Foto: EuroBlic

Pritvor osumnjičenih nakon saslušanja, predložilo je Okružno Tužilaštvo Prijedor, a zbog bojazni da bi oni, ukoliko im ne bude određen pritvor, mogli ometati postupak uticajem na svjedoke, saučesnike i prikrivače, te bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uništiti, sakriti , izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Iz Osnovnog suda u Prijedoru za srpskainfo.com portal “EuroBlica” saopštili su da po ovim rješenjima, pritvor osumnjičenih može trajati najduže do 21. aprila.

Podsjećamo, bivši supružnici Goran i Sanja Knežević uhapšeni su prije šest dana u Prijedoru, dok je Mastikosa, koji je i inače iz Brčkog, uhapšen u tom gradu.

Pročitajte još

Akciju hapšenja, kodnog naziva „Loan“ sproveli su policijski službenici Policijske uprave Prijedor.

Ovaj trojac osumnjičen je da je Prijedorčanima davao u zajam novac te uz enormno visoke kamate tražio vraćanje novca.

Na ovaj način, oštetili su desetine Prijedorčana za preko stotinu hiljada maraka.

Prema saznanjima portala “EuroBlica”, srpskainfo.com, vođa u ovom krivičnom djelu, bio je Goran Knežević koji je žrtvama prijetio i tukao ih kako bi mu vratile novac.