Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSVANULE UMRLICE ŽRTAVA TROSTRUKOG UBICE Sahrana nesrećne žene i njenih roditelja u petak

Hronika
Autor:

Foto: Robert Getel/RAS Srbija

Troje članova porodice Pajić, Mirjana (32) i njeni roditelji Nada (56) i Branislav (57) ubijenih kada ih je pomahnitali Goran Janković isprebijao do smrti macolom u petak ujutru, biće sahranjeni 31. maja na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Ranije danas u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu Jankoviću je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela i uznemirenja javnosti.

On je iznio odbranu na saslušanju, u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Goran Janković sumnjiči se da je u petak rano ujutru došao u kuću Pajića u novosadskom naselju Telep i macolom koju je ponio sa sobom, brutalno isprebijao najprije Branislava Pajića a potom i žene. To zlodjelo počinio je naočigled svojih maloljetnih sinova, a potom im je zaprijetio da ne smiju reći da je “tata bio ovdje”.

Sin je odmah po odlasku Jankovića pozvao svog ujaka i ispričao mu da je tata ubio mamu, babu i djeda. Policajci koje je alarmirao dječakov ujak u kući su zatekli užasavajuću scenu – prostorija je bila toliko krvava da u prvi mah nisu mogli da ustanove kojim je oružjem počinjeno trostruko ubistvo.

Od petka ujutru pa sve do ponedjeljka prepodne, Janković je proveo u bjekstvu skrivajući se na jednom brodu na Dunavu. Otkrilo ga je to što je noću palio televizor, što su uočili lađari i pozvali vlasnika broda. On je zatim to dojavio policiji koja je već uveliko češljala teren u okolini tražeći Jankovića.

Ubrzo su mu stavljene lisice, prilikom čega Janković nije pružao otpor. Kod njega je pronađen nož za koji se ispostavilo da ga je pronašao na brodu.

Mediji su juče prenijeli da je novosadskoj policiji nakon hapšenja Janković priznao zločin, navodeći da je bio iznerviran zato što ga je žena 11. maja prijavila za nasilje u porodici. On je imao zabranu prilaska supruzi Mirjani.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO