Hronika

Otac četvorostrukog ubice iz sela kod Negotina: Davor je volio oružje i stalno je VJEŽBAO GAĐANJE

Davor je vješt snajperista. Vojsku je služio u 63. padobranskoj jedinici u Nišu, bio je jedan od najboljih u klasi i upućen je u Kopnenu zonu bezbjednosti. Sanjao je da postane profesionalni vojnik – kaže Slaviša Pernić (60), otac Davora Pernića (35) osumičenog za stravično četvorostruko ubistvo u selu Jabukovac.

Otac četvorostrukog ubice iz sela kod Negotina: Davor je volio oružje i stalno je VJEŽBAO GAĐANJE
Foto: RAS Srbija

Pernić je nakon više od 20 dana misterije i intenzivne istrage uhapšen zbog sumnje da je 7. avgusta ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Sve ih je likvidirao sa po nekoliko hitaca u glavu. Pernić je nakon hapšenja priznao zločin i rekao da je to učinio jer je čuo da Kazmirovići imaju mnogo novca, ali on je kobnog dana od njih ukrao 500 evra. Policija je kod njega pronašla 300, a ubica ih je odveo i do mjesta u šumi gdje je zakopao oružje kojim je počinio zločin.

Davor je živio sa ocem Slavišom na salašu Pojana Lunga, koji je smješten u planinskim vrletima više negotinskog sela Jabukovac, dokle se terenskim vozilom jedva dolazi.

Kako je za Novosti ispričao Davorov otac, klupko je počelo da se odmotava u subotu uveče.

Došao je jedan moj prijatelj policajac i rekao mi je da su priveli Davora i da je priznao ubistva – rekao je on.

Pročitajte još

Po Slavišinim riječima, nakon toga je stiglo još nekoliko patrola, koje su započele detaljnu pretragu njegovog salaša.

– Međutim, u kući nisu našli ništa. Onda su uzeli ašove i lopate i krenuli u bagrenjak koji se nalazi nedaleko od mog imanja. Tu su se zadržali nekoliko sati, a onda su počeli da iznose oružje. Bio sam šokiran – ispričao je on.

Po Slavišinim riječima, jedan od policajaca mu je kazao da je Davor pao na poligrafu i da je priznao četvorostruko ubistvo.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kako Slaviša kaže, on je znao da je Davor bio veliki ljubitelj oružja, kao i da je u selu često vježbao gađanje.

– Moj sin jeste volio oružje. Često je dolazio ovdje, donosio mete i vježbao gađanje. Bio je izvanredan strelac. Koliko sam ja znao, imao je samo lovačku pušku kalibra osam milimetara, tako da kada su mi izvadili onu gomilu oružja, nisam mogao da povjerujem da to pripada mom sinu – rekao je on i dodao da je Davor “maštao da bude profesionalni vojnik”.

– Kad god je dolazio ovdje i pucao, rekao mi je da se sprema da konkuriše za profesionalnog vojnika. Čak mi je pričao da je gađanje vježbao i sa nekim svojim prijateljima policajcima – dodaje on.

Slaviša je potvrdio i to da je njegov sin prije 13 godina takođe naoružan krenuo da se obračuna sa jednim muškarcem, “jer mu je dirao djevojku”.

– Tada je izgubio kontrolu. Oteo je od jednog poznanika pištolj i auto i u bijesu krenuo da se obračuna sa napasnikom. Srećom, policija ga je u tome spriječila – dodaje on.

Kobnog dana Raja je otišao na njivu, a Davor je, krijući se, sačekao da on ode kako bi ušao u dvorište. Na salaš je krenuo sa namjerom da novac iznudi od njegove majke Dragice Kazimirović (93), koja se kretala uz pomoć štaka. Kako je ispričao, nije očekivao da će tamo zateći i njenu kćerku Ljubinku, ali i unuku Draganu, koje su tri nedjelje prije toga došle iz Njemačke da obiđu majku i brata, odnosno babu i ujaka, i pomognu im oko poslova na imanju i u kući. Dragica je na njega krenula čekićem kada joj je zatražio novac i on je pobjegao s lica mjesta. Međutim, kako je ispričao na saslušanju, pomislio je da će ga žene prepoznati pa se vratio na imanje i sve ih likvidirao. Dok je vršio premetačinu imanja, Raja se vratio na traktoru, pa je Davor prišao i njemu i likvidirao ga sa pet hitaca.

Davor je nakon toga sa ocem gledao vijesti, slušao priče o istrazi zločina, danima popravljao motor ispred kuće i sa ocem gledao kako helikopteri nadleću selo u potrazi za ubicom.

Slaviša je nakon hapšenja sina ispričao i da nije primijetio da se njegov sin drugačije ponašao tih dana, i da je kao i “svi mještani sela pratio vijesti o masakru”.

(Večernje novosti, Blic)