Ostalo

Otac Lane Pudar ogorčen na političare: Nemojte joj više čestitati

Velibor Pudar je poznato fudbalsko ime u bivšoj Jugoslaviji, a s obzirom da je dugo u penziji posvetio se kćerci Lani koja je na Evropskom prvenstvu uzela dvije medalje - bronzanu i zlatnu.

Otac Lane Pudar ogorčen na političare: Nemojte joj više čestitati
FOTO: FACEBOOK / PRINTSCREEN

Sve to je mlada Mostarka uradila uz mnogo odricanja i bez puno pomoći, a njen otac je ogorčen na političare koji su ranije odbijali da joj daju sredstva kako bi kogla normalno da se priprema.

Velibor se oglasio putem društvenih mreža i napao političare koji se sada utrkuju da joj čestitaju.

– Nisam mislio, ali moram. “Na tomu putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanskog Kantona, kao i do sad, imaćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, poduprijeti Vaše sportske napore”, zaključio je Herceg. Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška) koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa Svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dabija uz obrazloženje “da nismo nagradili ni neke ‘naše‘ pa što bi Lanu”. Da Lana je “dijete s druge planete” i slučajno živi u HNK/HNŽ. nevenko herceg i rašid hadžović su odbili svaku molbu KVS Orka za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dabiju… U principu za sve ove godine KVS Orka za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM! Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini. I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje – poručio je Velibor Pudar.

Prihvati notifikacije