Hronika

OTAC POLICIJI PRIJAVIO LAZAROV NESTANAK Šarčev ubica otišao od kuće nekoliko dana prije LIKVIDACIJE

Otac Lazara I. (23) prijavio je policiji nestanak svog sina nekoliko dana prije nego što je on pucao iz pištolja u glavu Aleksandru Šarcu (35) u podzemnoj garaži TC Ušće na Novom Beogradu.

OTAC POLICIJI PRIJAVIO LAZAROV NESTANAK Šarčev ubica otišao od kuće nekoliko dana prije LIKVIDACIJE
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Nakon pucnjave Lazar I. je pobjegao iz garaže, a policija je brzo pronašla pištolj sa prigušivačem. Na pištolju su nađeni biološki tragovi osumnjičenog, piše Pink.

Na osnovu materijalnih tragova identifikovan je osumnjičeni za ubistvo. On je i dalje u bjegstvu i za njim se intenzivno traga.

Operativni podaci pokazuju da je u cilju skretanja toka istrage osumnjičeni namjerno iz javnost nestao nekoliko dana prije egzekucije u TC. Nije poznato da li je to uradio samoinicijativno ili je u pitanju širi plan organizatora ubistva.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Određena saznanja pokazuju da se osumnjičeni nakon ubistva Šarca skrivao u tzv. štek stanovima. Zbog mogućnosti da pobjegne iz zemlje, posebna pažnja je usmjerena na falsikovanje dokumenata na graničnim prelazima.

Mada je realnije da će osumnjičeni, ukoliko odluči da napusti Srbiju to pokušati da uradi preko tzv. divljih, alternativnih puteva.

Osumnjičeni Lazar I. ima bogat kriminalni dosije, zbog takozvanih imovinskih krivičnih djela. Istražuje se i eventualna veza Lazara sa članovima kriminalne grupe koja djeluje u regionu.

U toku je istraga u kojoj treba da bude uhvaćen osumnjičeni i utvrđen motiv ubistva.

Prihvati notifikacije