Hronika

Otac pretučenog dječaka OGORČEN RADOM PRAVOSUĐA: Sud je odredio cijenu za PREMLAĆIVANJE DJECE

Izricanjem samo novčane kazne kineskom državljaninu Lin Jisongu za premlaćivanje dječaka u Doboju određena je cijena za koliko možete pretući nečije dijete, tvrdi ovo za Srpskainfo otac pretučenog dječaka Dragan Prodić.

Otac pretučenog dječaka OGORČEN RADOM PRAVOSUĐA: Sud je odredio cijenu za PREMLAĆIVANJE DJECE
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Podsjetimo, Osnovni sud u Doboju je nakon priznanje krivice osudio Lin Jisonga samo na novčanu kaznu od 4.500 maraka zbog premlaćivanja I.P. (12).

Prodić za Srpskainfo kaže da je ostao šokiran kada je saznao za kaznu koja je izrečena napadaču na njegovog sina i da je apsolutno razočaran u rad pravosuđa.

Ova kazna se može samo shvatiti kao podsticaj da se mogu djeca napadati i premlaćivati na ulici. Sud je ovom sramotnom osudom samo poručio građanima da ako imaju 4.500 maraka da slobodno mogu pretući nečije dijete i platiti, te biti slobodni – kaže ogorčeni otac.

Dodaje da je najveći problem to što je ovaj kineski državljanin nastavio da radi u svojoj prodavnici, koja je udaljena svega 150 metara od škole.

– Mislili smo da se žalimo, al ne želim da mi sin još jednom prolazi kroz sve to što se desilo. Želim i da pohvalim dobojsku policiju koja je uradila savršen posao kada je sin napadnut. Oni su obavili sve što je bilo u njihovoj nadležnosti, a i u izvještaju koji su podnijeli tužilaštvu pisalo je da je moj sin zadobio teške tjelesne povrede – pojasnio je Prodić.

Pročitajte još

Ističe da je tužilac nakon toga naredio da se vještače povrede koje je dobio I.P. i da su tada donijeli odluku da je riječ o lakšim povredama.

Prema presudi, Lin Jisong je 10. septembra prošle godine oko 18.30 u Ulici kralja Aleksandra, nakon što je primjetio grupu dječaka koja se kretala trotoarom ispred njegove radnje, istrčao i stigao pomenutog dječaka.

– Dječaka je uhvatio za majicu i oborio ga na zemlju, te mu zadao nekoliko udaraca rukama u predjelu glave, sa namjerom da ga povredi. Zatim je prišla Slađana P. i upozorila ga da na tuče dijete, te je u tom trenutku prestao sa udarcima – precizirano je u optužnici.

Međutim, nakon toga je dječaka ponovo uhvatio za majicu i podigao sa zemlje, te ga prislonio uz željezna vrata, koja se nalaze između njegove radnje i restorana „Gradina“.

– Tom prilikom dječaka je nekoliko puta udario glavom od željezna vrata. Oštećeni je zadobio povrede u vidu nagnječenja desnog sljepoočnog predjela glave i desnog lakta, te oguljotine kože lica, vrata i oba lakta – pojasnili su u presudi.

Zabrane

Osim novčane kazne od 4.500 maraka, kineskom državljaninu Lin Jisongu izrečeno je i da plati oko 1.000 maraka sudskih troškova.

Lin Jisongu je izrečena mjera zabrane, privremenog oduzima pasoša Kine.

Izrečena mu je i mjera zabrane putovanja, a ove zabrane će biti na snazi dok ne uplati novčanu kaznu.