Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OTIŠAO JE, A MAMA NIJE STIGLA DA GA ZAGRLI” Potresna ispovijest majke čijeg su sina na Božić PRETUKLI NASMRT

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Izgubili smo Duška, sina jedinca! On nam je bio sve, razlog zbog kojeg smo živjeli, dijete kojim smo se ponosili. Rekli su nam da ima prelom lobanje, da mu je mozak od udaraca otekao, ali da je mlad, snažan, sportista i da će preživjeti. Nadali smo se najboljem. Otišao je, a mama nije stigla još jednom da ga zagrli i poljubi…

Ovako govori Veselinka Rajić, majka Duška Rajića (19) iz Novih Banovaca, koji je poslije sedam dana borbe za život, u ponedjeljak preminuo u bolnici. Njega je motkama i štanglama, na Božićno veče, brutalno pretukla grupa mladića u blizini OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta”.

Razlog napada je, navodno, sukob navijača.

– Duško nema nikakve veze sa navijačkim grupama. Neistine su i da je on dogovorio tuču sa momcima iz Batajnice i prijetio djedovim pištoljem. Djed mu je umro prije nego što se rodio, a moj otac živi daleko. U kući nemamo oružje, niti ga je moj sin ikada vidio, uzeo u ruke, a kamoli nekome prijetio. Ako je žrtva nemilog incidenta, neću dozvoliti da bude i žrtva netačnih medijskih natpisa – tvrdi njegova majka Veselinka.

Ona kaže da su ona i suprug Dane očajni, jer njihov sin nije bio konfliktno dijete, niti znaju da se ikada potukao sa nekim.

– Bio je ponosan, ali to je logično za djecu u tim godinama, kao i želja za dokazivanjem pred društvom i djevojkama. Ne znamo da je Duško bio u bilo kakvom sukobu, osim da je bilo nekakve svađe u SMS prepiskama sa nekim momcima. Da li je ljubomora zbog neke djevojke, muško dokazivanje ili šta već, ne znamo. To će, nadamo se, utvrditi policija nakon vještačenja njegovih mobilnih telefona – kaže ona.

Roditelji kažu da se Duško nedavno vratio iz Rusije, gdje je proveo dva mjeseca radeći zajedno sa ocem. Poslije Božića trebalo je da ide u Njemačku. Upravo zato, nije, kako vele, ni stigao da se sa nekim posvađa, a kamoli planira tuču.

Navodno je Duško, zajedno sa još dva druga, htio za Božić da ode malo u provod sa prijateljima.

– Poslali su mu poruku da je Božić dan kada se sve prašta i svi mire. Otišao je sa drugovima kako bi se našli sa momcima iz Batajnice u školskom dvorištu, da svi zajedno odu na piće – priča neutješni roditelji i dodaje:

– Međutim, Duško i drugar samo što su izašli iz automobila i kročili u školsko dvorište, jedan od momaka iz Batajnice je dao znak i iza tribina je iskočilo desetak momaka. Pojurili su Duška i njegovog druga, a ovi su se dali u bijeg. Duškov drug uspio je da uđe u auto i spasi se, kao i dečko koji ih je vozio, ali naš sin nije bio te sreće. Sustigli su ga kod picerije “Zaljubiška” i pretukli – priča ona.

Duško Rajić je, do trenutka dolaska Hitne pomoći i policije bio u svjesnom stanju. Dao je svoje podatke, a onda se onesvijestio i pao u komu, iz koje se više nije probudio, pišu Novosti.

Policija je o nemilom incidentu iste večeri obavijestila Duškovog oca. Na osnovu snimaka sa bezbjednosnih kamera mjenjačnice koje pokrivaju batajničku osnovnu školu i piceriju, policija je uspjela da identifikuje nasilnike.

– Uhapšeno je i pritvoreno šest mladića koji su osumnjičeni da su pretukli našeg sina, ali to nam neće vratiti Duška – kaže majka Veselinka dodajući da je najstrašnije što su čuli da je na njihovog sina udarao momak sa kojim se uopšte nije poznavao.

“Voli te tvoj tata”

Od Duška Rajića se tokom utorka i srijede, i preko Fejsbuka, opraštaju njegovi mnogobrojni prijatelji, rodbina, komšije. Njegov otac Dane napisao je na svom Fejsbuk-profilu: “Bio si sve što mi je najmilije. Nadam se da će ti tamo gdje ideš biti bolje. Voli te tvoj tata puno. Počivaj u miru, sine moj.”

(Novosti, Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO