Kultura

OTKAZAN 20. "EGZIT" Popularni festival neće biti održan zbog virusa korona

Jubilarni 20. “Egzit” festival otkazan je zbog nepovoljne epidemiološke situacije, saopštili su organizatori.

OTKAZAN 20. "EGZIT" Popularni festival neće biti održan zbog virusa korona
Foto: N. Jovanović/RAS Srbija

Imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbjednost svih učesnika Festivala na prvom mjestu, obavještavamo vas da obilježavanje 20 godina “Egzit” festivala definitivno neće biti održano od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi – navode iz “Egzita”.

“Egzit” tim dodaje da će do kraja jula objaviti datume za “Egzit” 2021, a uskoro će uslijediti i obavještenje u vezi sa refundacijom za sve koji ne žele da čuvaju ulaznicu za naredno festivalsko izdanje, kao i sve druge informacije od interesa.

“Egzit” festival je prije sedam dana u saopštenju iskazao protest protiv stigmatizacije manifestacija kao najopasnijeg segmenta društva.

– Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 odsto u odnosu na uobičajen broj posjetilaca i sa primenom svih zdravstvenih mjera, daleko su bezbjedniji nego svakodnevna cirkulacija više miliona ljudi u tržnim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, te stoga odbijamo da budemo proglašavani za leglo zaraze u godini u kojoj se nismo ni održali – saopštio je “Egzit”.