Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OTKLJUČAN TELEFON LANE BIJEDIĆ Pronađena fotografija koja može da bude KLJUČNI DOKAZ

Hronika
Autor:

Foto: Srednja građevinska škola Mostar/screenshot Facebook

Stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. oktobra.

U narednih skoro mjesec i po potraga za počionicem ubistva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Kako Klix saznaje, telefon nesretne djevojke vraćen je u Sarajevo, a analiziraju ga istražioci Federalne uprave policije (FUP). Prema saznanjima, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

Nevjerovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentice građevine.

Od ranije se zna da je djevojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretnju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mjesta od Autobusne stanice u Čapljini, na koju se dovezla iz Mostara.

Telefon bi, nadaju se istražioci, trebao sadržavati i druge vrijedne podatke podatke o posljednjim danima nesretne Mostarke, pozivima, porukama.

Foto: Klix/RAS Srbija

Pripadnici MUP i Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona posljednjih sedmica ispitali su na desetine i stotine osoba te pregledali nebrojene sate snimaka nadzornih kamera oko Čapljine.

Lana Bijedić četiri dana nakon smrti ispraćena je iz Mostara za Beograd, gdje je potom kremirana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO