Hronika

OTKLJUČAN TELEFON LANE BIJEDIĆ Pronađena fotografija koja može da bude KLJUČNI DOKAZ

Stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. oktobra.

OTKLJUČAN TELEFON LANE BIJEDIĆ Pronađena fotografija koja može da bude KLJUČNI DOKAZ
FOTO: SREDNJA GRAĐEVINSKA ŠKOLA MOSTAR/SCREENSHOT FACEBOOK

U narednih skoro mjesec i po potraga za počionicem ubistva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Kako Klix saznaje, telefon nesretne djevojke vraćen je u Sarajevo, a analiziraju ga istražioci Federalne uprave policije (FUP). Prema saznanjima, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

Nevjerovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentice građevine.

Od ranije se zna da je djevojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretnju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mjesta od Autobusne stanice u Čapljini, na koju se dovezla iz Mostara.

Telefon bi, nadaju se istražioci, trebao sadržavati i druge vrijedne podatke podatke o posljednjim danima nesretne Mostarke, pozivima, porukama.

Foto: Klix/RAS Srbija
Foto: Klix/RAS Srbija

Pripadnici MUP i Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona posljednjih sedmica ispitali su na desetine i stotine osoba te pregledali nebrojene sate snimaka nadzornih kamera oko Čapljine.

Lana Bijedić četiri dana nakon smrti ispraćena je iz Mostara za Beograd, gdje je potom kremirana.