Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OTKRIVEN IDENTITET DŽEKA TRBOSJEKA Konačno se saznalo ko je bio zloglasni serijski ubica

Svijet
Autor:

Foto Wikipedia

Britanska policija je najzad, nakon više od stotinu godina nagađanja i istrage, otkrila pravi identitet Džeka Trbosjeka i utvrdila da je riječ o Aronu Kosminskom, koji je radio kao berberin u Londonu. Aron Kosminski je bio poljskog porijekla i u vrijeme prvog ubistva imao je 23 godine.

Nakon što je urađena analiza uzoraka krvi koji su uzeti sa šala jedne od Trbosjekovih žrtava Katarine Edous, ispostavilo se da DNK pripada Aronu Kosminskom.

Identitet su otkrili istraživači sa Univerziteta “DŽon Murs” u Liverpulu i objavili ga u tekstu o forenzičkoj nauci.

Kako navodi britanski “Dejli mejl”, preduzetnik Rasel Edvards, koji je kupio šal jedne od Trbosjekovih žrtava na aukciji 2007. godine, kontaktirao je naučnike radi provjere DNK.

Šal je pronađen kraj Katarininog tijela, pa se pretpostavljalo da je krv na šalu njena, međutim, ispostavilo se da krv pripada ubici. Džek Trbosjek je nadimak engleskog serijskog ubice sa kraja 19. vijeka, čiji identitet sve do sada nije bio otkriven.

Nadimak vodi porijeklo od pisma potpisanog sa “Džek Trbosjek”, koje je u to doba stiglo u redakciju londonske Centralne novinske agencije, a koje je poslala osoba koja je tvrdila da je ubica.

Džek Trbosjek je zvjerski ubio najmanje pet prostitutki u Vajtčepelu, siromašnom kvartu Londona, 1888. godine, a vjeruje se da snosi odgovornost za još dva okrutna ubistva.

Misterija oko identiteta i motiva ovog ubice zainteresovala je mnogobrojne istraživače i inspirisala brojne autore da napišu knjige i snime filmove i serije o njemu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO