Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OTKUP 34 KNJIGE IZDAVAČA IZ SRPSKE Objavljeni rezultati konkursa Ministarstva prosvjete i kulture

Kultura
Autor:

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske otkupiće 34 publikacije od 15 izdavača, koje su u Srpskoj objavljene u 2017. i 2018. godini.

Knjige koje će biti otkupljene odabrane su na osnovu javnog konkursa, a rezultati su objavljeni danas.

– Sve publikacije biće otkupljene u 43 primjerka za potrebe svih narodnih biblioteka u Republici Srpskoj, za šta je izdvojeno 20.584 marke – navode iz Ministarstva.

Komisija za otkup knjiga je vrednovala ukupno 114 prijavljenih publikacija te, prema konkursom utvrđenim kriterijumima i u skladu sa raspoloživim sredstvima, odabrala publikacije koje će otkupiti.

– U sklopu konkursa, za otkup su konkurisali izdavači knjiga od značaja za kulturu i umjetnost Srpske iz sljedećih kategorija: domaća književnost (proza, poezija, eseji, drama, kritika, knjige za djecu), prevedena književnost (proza, poezija, eseji, drama, kritika) objavljena od strane izdavača iz Republike Srpske, te publikacije iz oblasti umjetnosti  koje predstavljaju naše kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost – saopštili su iz Ministarstva.

Kriterijumi za izbor i selekciju publikacija za otkup su ukupna književna i umjetnička vrijednost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture Republike Srpske, te kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

Rezultati Javnog konkursa za otkup knjiga dostupni su i na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO