Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OTPISANE KAMATE Zvezda smanjuje dug

Sport
Autor:

Foto: A. Dimitrijević/RAS Srbija

Predsjednik Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Dragan Milošević, otkrio je da beogradski tim ima sporazum sa Agrobankom po kojem će biti otpisan najveći dio duga.

Milošević je za navijački portal „RSB“ rekao da sporazum podrazumeva otpisivanje najvećeg dijela duga, a Zvezda će u najgorem slučaju morati da isplati 6.8 miliona evra u pet godišnjih rata.

Milošević smatra da bi čitav dug mogao da bude otkupljen od strane stranog fonda koji otkupljuje zaduženja Agrobanke, za svega 700.000 evra.

– Imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Prije sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra. Agrobanka je otišla u stečaj, sve svoje dugove naplaćuju po principu da se kamate otpisuju, bavimo se glavnim dugom. 200 miliona kvalitetnijih potraživanja Agrobanke su otišla po ceni od 11,29 odsto. Toliko su kupljena od strane stranog fonda, to su najkvalitetnija potraživanja koja je Agrobanka imala, gdje postoje stabilne hipoteke, rekao je Milošević.

On je dodao da bi za srpskog šampiona čak bilo nepovoljno da plati pomenutih 6.8 miliona.

– Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim povjeriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas- zaključio je Milošević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO