Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OTVARANJE AUTO-PUTA “MILOŠ VELIKI” Vučić i Dodik obišli naplatnu rampu Obrenovac

Društvo
Autor:

Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u društvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika naplatnu rampu Obrenovac na auto-putu “Miloš Veliki”, koji će večeras biti pušten u saobraćaj.

Vučić je razgovarao sa predstavnicima kompanija koji su gradili ovu dionicu.

U društvu Vučića i Dodika je i jedan od lidera crnogorskog opozicionog saveza Demokratski front Andrija Mandić.

U obraćanju novinarima, Vučić se zahvalio Dodiku i Mandiću što prisustvuju današnjoj svečanosti.

Svečano otvaranje auto-puta “Miloš Veliki”, na dionici od Obrenovca do Ljiga, u okviru Koridora 11, planirano je u 19.00 časova kod petlje Ljig, gdje će se Vučić obratiti građanima.

Prethodno će Vučić na isključenju auto-puta za Ub razgovarati sa radnicima i predstavnicima kompanija koje su gradile ovu dionicu, a kod petlje Lajkovac-Valjevo prisustvovati predstavljanju turističkog potencijala koji se otvara novim auto-putem.

Vučić će kod tunela “Brančić” obići Operativni centar za upravljanje saobraćajem i prisustvovati prezentaciji i degustaciji nacionalnih jela i pića sa područja povezanih auto-putem “Miloš Veliki”.

Svečanom otvaranju auto-puta “Miloš Veliki” prisustvovaće i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Dionica auto-puta od Obrenovca do Ljiga, dužine 62,7 kilometara, projektovana je za brzine od 130 kilometara na čas. Auto-put je širok 28,4 metra i ima brzu, srednju i zaustavnu traku.

Na novoj saobraćajnici su 42 mosta i nadvožnjaka, te oko 200 kilometara odbojne ograde.

Ova dionica auto-puta “Miloš Veliki” od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO