Digitalna Srpska

Otvoren KONKURS za m:tel STIPENDIJE

Jedanaestu godinu zaredom m:tel poziva studente elektrotehnike u BiH da se prijave na konkurs za stipendije.

Otvoren KONKURS za m:tel STIPENDIJE
FOTO: M:TEL

Konkurs o dodjeli stipendija ove godine je objavljen 24. novembra i ostaje otvoren do 23. decembra 2020, a pravo da na njega apliciraju imaju studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Tuzli.

I ovoga puta 15 studenata, koje će izabrati žiri sastavljen od profesora s fakulteta obuhvaćenih konkursom i stručnih lica u m:tel-u, postaće stipendisti ove kompanije, te do kraja prvog ciklusa studija primati stipendiju u iznosu od 300 KM mjesečno.

Takođe, pored novčanog dijela stipendije, izabrani studenti dobijaju i mogućnost obavljanja stručne prakse, ali i mogućnost zaposlenja u ovoj kompaniji, koja je lider na polju telekomunikacija u BiH.

Pravo da konkurišu za ovogodišnje stipendije m:tel-a imaju studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8, a koji studiraju na četvorogodišnjim elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Važno je naglasiti da je m:tel od samog početka dodjeljivanja stipendija imao viziju dodatne podrške ovim mladim ljudima, a ne samo novčane. Stoga je obezbijedio mogućnost prakse u kompaniji u trajanju od mjesec dana, pri čemu su studenti u prilici da za to vrijeme, bez ikakvih troškova, borave u Banjaluci, imaju pristup najnovijim tehnologijama, modernom obliku poslovanja, a sve uz podršku eminentnih stručnjaka koje ova kompanija zapošljava.

Takođe, studenti imaju pravo da biraju oblast koja ih interesuje, pa im se po tom osnovu dodjeljuje mentor, organizaciona cjelina u kojoj žele praktičnu obuku, ali i obezbjeđuje pristup tehnologijama za koje student pokaže interesovanje. Upravo ovaj segment stipendiranja, m:tel-ovim stipendistima predstavlja iskustvo od neprocjenjivog značaja za njihov budući profesionalni razvoj.

Do sada je ovaj program prošlo više od 200 studenata, a mnogi od njih su zahvaljujući tome napravili dobar plan za budućnost i svoj poslovni put pronašli upravo u ovoj kompaniji.

Detaljne informacije o konkursu za m:stipendije mogu da se pronađu na zvaničnoj web stranici kompanije https://mtel.ba.

A.E.